Peugeot se definitivno vraća u Ameriku

Podijelite s nama vijesti iz Peugeot svijeta...
Odgovori
Avatar
ElComandante91
Moderator
Postovi: 3168
Pridružen/a: 24. lis 2015, 10:46
Lokacija: Doboj, Beograd
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 137 puta
 pohvaljen: 127 puta
garage

Peugeot se definitivno vraća u Ameriku

Post Postao/la ElComandante91 » 09. ožu 2019, 07:37

Posle gotovo tri decenije odsustva sa severnoameričkog tržišta, francuski proizvođač priprema se za povratak "preko bare".

slika

Nije tajna da kupci u SAD ne mare mnogo za francuske automobilske marke, pa su takva vozila uvek bila retkost na američkim putevima.

Peugeot je poput drugih brendova takođe pokušavao da se probije u Americi, ali nije ostavio značajniji trag.

Francuska PSA grupacija već godinama najavljuje da će se vratiti na severnoameričko tržište, a sada je i zvanično potvrđeno da će to dogoditi.

Kako je izjavio prvi čovek kompanije, Karlos Tavarez, odluka je doneta zahvaljujući tome što Peugeot beleži "snažan rast" i na stabilnim je finansijskim nogama.

Tavarez nije saopštio kada će kupcima u SAD (i Kanadi) biti dostupni modeli sa znakom lava, ali je otkrio da je krajnji rok da se to dogodi 2026. godina.

slika

Kompanija još nije odlučila koji modeli će na put preko Atlantika, kao ni gde će se oni izrađivati, ali bi ovi detalji mogli da budu poznati polovinom 2019.

Peugeot je saopštio da će se njihovi automobili u početku prodavati u 15 američkih saveznih država i 4 kanadske provincije.

Prilikom izbora ovih oblasti vodilo se računa da to budu delovi SAD-a i Kanade u kojima su uvozni automobili popularniji nego u ostalim delovima severnoameričkog kontinenta i gde se ukupno plasira 62% ukupne prodaje novih četvorotočkaša.

Peugeot navodi i da je započeo proces homologacije nekih svojih modela kako bi mogli da se legalno prodaju u SAD.

Francuski proizvođač povukao se sa američkog tržišta 1991, nakon što je godinu dana ranije prodao svega 4.292 automobila, odnosno 80% manje u odnosu na veoma uspešnu 1984.

Tekst i fotografije preuzeti sa: https://www.b92.net/automobili/vesti.ph ... id=1510810
Clapton is God!
Odgovori

Natrag na “Vijesti”