Peugeot 307 1.6 HDI 80 kW
Godina: 2008
Kilometraza: 250000
Oprema:
- centralno zakljucavanje
- dvoozonska klima
- tempoman
- limiter brzine
- el. podziaci stakla (2x)
- senzor za kisu i svjetla
- grijaci u retrovizorima
- automatsko zatamljivanje unutrasnjeg retrovizora
- alu felge (16")
- komande na (ispod) volanu
Auto je kupljeno u septembru prosle godine, uradjen veliki i mali servis prilikom kupovine i registorvan (sve to kostalo oko 8500 KM).
Poslije 2 mjeseca auto pocelo da trza (vec sam otvarao temu o tome). Pokusalo se rijesiti sa softverskim iskljucenjem EGR i FAP (pri cemu je FAP i fizicki uklonjen), medjutim i nakon toga je nastavio povremeno da trza. Nakon toga ociscen senzor pritiska goriva i radilice (jer je dijagnostika javljala gresku) i od ciscenja senzora radilice auto nije trzalo (vec 15tak dana, nadam se da nece ni ubuduce). U medjuvremenu zamijenjena 3 grijaca jer majstor nije smio da odvrne cetvrti (bojao se da ne pukne). Reparirana turbina jer su krilca na usisu bila malo zakrivljena).
Kupljene dvije nove savine zimske gume, a neke dvije takodje nove sam dobio uz auto. Kupljene orginalne gumene patosnice.
Danas i jucer imao problem sa servo volanom i na kraju se ispostavilo da nedostaje ulja.
EDIT: Prije 3 sedmice ponovo sam radio mali servis (ulje, svi filteri ukljucujuci i naftni) jer sam vec bio presao 9000 km.
Da dalje ne duzim, ako se neceg sjetim jos dodat cu poslije ili cu editovati ovaj post.
Evo i par fotkica iako mi se ne svidjaju (cekam ljepse vrijeme da ga lijepo operem, sredim i onda slikam).