Naime eto prije 2-3 god na 307 se pojavio kvar trzanje u voznji. I naravno kako nisam se puno razumio skoro nikako u marku Peugeot, zapucam u OVLASTENI servis u Doboju (Novoprom). Naravno ljubazno osoblje me ubjedjivalo kako se ne trebam brinut oni su MAJSTORI i jedan majstor je izasao rekao ne boj imam ja 307 ja sam DOKTOR za to. I ajmo kuci PuG kod njih. Sledeci dan kao popravljeno satnica uracunata nove dizne naplacene. Dok sam dosao kuci kvar opet, i opet njima. I tako par puta (3 mjeseca) obisao Boga oca i niko ne zna sta je u Novoprom non stop govori doji mi cemo dodji mi cemo i malo po malo uzimaju pare ali imaju dobru pricu. I tako ja jednom dolazim moga puga nema, majstor testira. Cekam ja kad na magistrali proleti pugisa i vraca se lik iskezio se govori al ide al ide. Naravno jos koja para el. magnetni ventili, raznorazni aditivi, filteri, dozatori, protokomjeri, pumpe, p*cke materine

Mislio sam da sam jedini da su se popravili ali ne. Profesorica sa fakulteta mi pricala na 307 sw imala kvar s pumpom, momci iz MAJSTORKOG Novoproma joj naplatili 659 KM i naravno popravili nisu, posle mnogih svadja isla kod njih i naravno satnice racunali i popravili nisu. Majstoru obicnom i nisu ni mijenjali pumpu a NAPLATILI. Ima tu jos losih iskustava od mnogih drugih vlasnika, mogao bih knjigu pisati.
Tako ovo je samo savjet za ostale clanove da zaobilaze ovaj servis u sirokom luku