Koji mobilni telefon koristite?
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Re: Koji mobilni telefon koristite?
Kod mene je Nexus 4 i odličan telefon, čisti Android i najduže dobija Android. Radi k'o sat i već skoro dvije godine kod mene. Čekam sada da vidim šta će biti od novog Nexusa, ovaj 6 je mi i preskup i preglomazan pa očekujem da će biti bolje stanje sa novim.
Vidim tema je dosta stara a nisam upratio, tako da ispravim nešto što je Zule napisao, a to je da nema veze što se kod telefona ne može izvaditi baterija kada zablokira a takvih je danas mnogo i nema telefona koji nikada nije zablokirao, tako da je to predviđeno. Svaki Android telefon ako zablokira će se ugasiti ili restartovati nakon 10 sekundi držanja power dugmeta (ono kojim zaključavate/otključavate telefon).
Vidim tema je dosta stara a nisam upratio, tako da ispravim nešto što je Zule napisao, a to je da nema veze što se kod telefona ne može izvaditi baterija kada zablokira a takvih je danas mnogo i nema telefona koji nikada nije zablokirao, tako da je to predviđeno. Svaki Android telefon ako zablokira će se ugasiti ili restartovati nakon 10 sekundi držanja power dugmeta (ono kojim zaključavate/otključavate telefon).
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Ziva istina.. kod mene na G2 se ne moze baterija skidati, pa evo nije jos nikad zastopao, od januara ga koristim, sve pici ko podmazano. Moze i tako da se duze drzi power dugme, a i ako i to ne pomogne mislim da se moze resetovati iz rikaverija, uz odredjenu kombinaciju drzanja tipki.. nisam bas siguran, al sve se moze rijesiti 

- mara-
- Site Admin
-
Ma da, ima i toga, zavisi sta mu radiš, kod mene je rootovan i ima i drugi ROM i nije mi nikada zablokirao, nekada se restartuje sam od sebe. A kada sam rekao da ih ima dosta danas takvih mislio sam na to da im se ne vadi baterija, a ne da blokiraju. 

- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
e ne znam, imam jos malo fore da razmislim koji cu ali ne kontam kako moze biti spor, ima pofin hardver da goni ekran koji nije ni gull hd, jedino na netu sto sam nasao o njemu je da se zna ugrijati ali sumnjam da se grije kao ova lumia koja se bukvalno zna restartovati od temperature ako koristim navigaciju po ljeti a mob nije stavljan u drzac koji je okacen na ventilaciju pa da ga klima hladiElComandante91 je napisao/la:Ja sam razmišljao da ga uzmem, poslije Htc Desier X, i drugog rata ga je uzeo poslije i Desier X i kaže da baguje, restartuje se, mnogo je spor.

a da se nadovezem na pricu o vadjenju baterije, mislim razumijem ja da telefon izgleda elegantnije, da je cvrsci i sve to ako mu ukines poklopac pozadi ali brate nekad nista ne pomaze osim vadjenja baterije, neki dan mi zazvoni telefon i samo se displej malo upali, pise ko zove i tako ostade, ne reaguje ni jedna tipka tako da mi nije preostalo nista drugo nego sarafciger u ruke i otvarati da odspojim bateriju inace bi ostao u takvom stanju dok je nebi potrosio a to bi i nekoliko dana moglo potrajati, jos je lumiu 920 lako otvoriti za razliku od nekih koji su zaljepljeni i nikakav saraf nemaju
- mara-
- Site Admin
-
Ne znam jesi li pročitao Anele šta sam napisao? Držiš power dugme deset sekundi i telefon se ugasi/restartuje, nema potrebe da vadiš bateriju.
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
procitao naravno, znam ja sve te cake od androida i ulaska u njihov recovery, rootovanja, cake sa kombinacijom dugmadi kao i sve kombinacije kad je windows phone u pitanju ali ovo je bukvalno zaledilo i nista reagovalo nije, mogao sam ga drzati pola dana nebi se ugasio
znaci jedina mi normalna opcija bila rasklopiti ga i kontati kako je baterija spojena na plocu da je odspojim i tako ugasim, druga je bila da pustim da potrosi bateriju i da se sam ugasi sto bi potrajalo nekoliko dana
znaci jedina mi normalna opcija bila rasklopiti ga i kontati kako je baterija spojena na plocu da je odspojim i tako ugasim, druga je bila da pustim da potrosi bateriju i da se sam ugasi sto bi potrajalo nekoliko dana

- mara-
- Site Admin
-
To mi je baš čudno, kod Androida to uvijek radi. I to zapravo ne bi trebalo da ima ikakve veze sa sistemom, nego kao neki hardverski reset, isto kao na računaru kada pritisneš power dugme i držiš, on će se ugasiti, nebitno kakav je sistem.
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
et ovdje nije radilo, nikad mi se u zivotu nije desilo da ovako zabaguje, nikad u 2 godine koristenja lumia stucnula uopce nije ali sta joj je neki dan bilo pojma nemam, znaci malo se upalio ekran i tako ostao i ne reaguje, kad ga zovem sve regularno zvoni i vibrira samo sto ni jedna komanda ne reaguje 

- bojan2906
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 307sw 1,6 HDI
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 7 puta
-
Kod mene je Samsung Galaxy S3 i za sada nikakvih problema nisam imao, samo zamijenio bateriju i sve fercera odlično! Sasvim solidan i brz telefon. Prije toga je bio Sony Xperia Arc S, radi i dan danas, samo je dosta spor.:)
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
eh nakon pola mjeseca vaganja izmedju 2 telefona danas izvagam za skroz treci model, u pitanju je Alcatel Idol 3 - verzija sa 5.5" ekranom i u ovih pola dana kako ga koristim nisam mu nikakvu zamjerku nasao
telefon ima isti hardver kao htc koji sam planirao uzeti s tim da je kod ovog full hd ekran, dimenzijama je dosta manji od htc-a iako su im ekrani iste velicine i sto je najvaznije kosta oko 100 KM manje od htc-a, verzija je sa 32GB memorije i ne podrzava sd kartice ali mi i ne trebaju jer je i prosli telefon imao slicnu kolicinu memorije

telefon ima isti hardver kao htc koji sam planirao uzeti s tim da je kod ovog full hd ekran, dimenzijama je dosta manji od htc-a iako su im ekrani iste velicine i sto je najvaznije kosta oko 100 KM manje od htc-a, verzija je sa 32GB memorije i ne podrzava sd kartice ali mi i ne trebaju jer je i prosli telefon imao slicnu kolicinu memorije
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Fina masinica, bas danas sam ga gledao uzivo, mocno izgleda. Ajde pa nek je sa srecom, da te dugo sluzi 
Odmah slikaj auto sa njim za nove slike na forumu

Odmah slikaj auto sa njim za nove slike na forumu

- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
cim bude kakvih radova i raduckanja slikam, a masinica je fina skroz, koliko sam se omisljao zbog imena nisam se pokajao sekunde samo sto moram pederusu kupiti zbog ovog, po dzepovima se ne isplati nosati i brinuti sta ce mu biti kad se sagnem 

Eh posto su izasle rate za hurmadzik s3 mini...eto da kazem da se malo ponovilo sa Sony Xperia Z5.....ma onaj ba znate sto koristi Bond.... James Bond....Avduka je napisao/la:prvi android mi je bio htc dezire Z...odican...i dan danas je kod sina...koristi ga slusa jos uvijek...od prije dvije godine samsung S3 mini....dobar...baterija je oslabila poslije nesto duze od godinu i po..pa sam uzeo od kineza veliku bateriju od 3500mAh...s kojom dodje i novi zadnji poklopac...oko 7-8$ je kostalo....jest malo podeblji ,zovem ga sada HURMADZIK!
ali bateriju moze drzati 2 dana uz maksimalno koristenje i mobilnog neta i wirelesa i blututa...inace blutut mi je uvijek upaljen zbog auta ...a inace telefon ima oko 950H razgovora i jos sve radi...:)....e sta ce biti sliedece...znat cemo oko 11-12 mjeseca kad izadju rate za hurmadzik...:)

I to ima vec dva mjeseca...:)
- gemini
- Aktivan član
- Vozim: 307 SW 1.6 HDI 66kW
- Ima zahvala: 15 puta
- pohvaljen: 8 puta
- Kontakt:
-
Sony Xperia Arc S , nisam bas aktivan na mobilnom koristim ga samo kad moram. Vise se kcerka igra i gleda crtice na njemu.
Ko drugom jamu kopa, trećom šlajdra! 

- neretva 1
- Napredan član
- Vozim: 407
- Motor: 1.6 HDI
- Ima zahvala: 40 puta
- pohvaljen: 14 puta
-
Samsung s6 imam od prije mjesec i pol. Kamera mu je premoćna. Radi glatko. Rezolucija ekrana moćna što mi je bitno zbog problema s vidom. Zgodan kod duljeg surfanja. Inače sam već 4 g na seriji Galaxy i zadovoljan sam.
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk