Zadnje svjetlo pozicije ne radi
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
Zadnje svjetlo pozicije ne radi
evo da me dino ne grdi vise, nije se nista radilo na autu ali imam ovaj problemcic koji nije nesto plaho velik ali me nervira
neku noc primjetim da mi lijevo zadnje svjetlo pozicije ne radi, danas uzmem da promjenim sijalicu i vidim nije ona crkla, reko mozda i ova rezervna ne valja, prebacim sijalicu sa desne strane koja radi na desnoj ali na lijevoj ne
poslije se zaputim medju osigurace ali koliko sam vidio ni jedan nije crko, bar ne oni koji imaju veze sa svjetlima
je li se neko mozda sretao sa ovakvim problemcicem, a i ne znam nesto plaho oko eletronike da bih caprkao po autu al et da pitam mozda neko zna banalno rjesenje?
neku noc primjetim da mi lijevo zadnje svjetlo pozicije ne radi, danas uzmem da promjenim sijalicu i vidim nije ona crkla, reko mozda i ova rezervna ne valja, prebacim sijalicu sa desne strane koja radi na desnoj ali na lijevoj ne
poslije se zaputim medju osigurace ali koliko sam vidio ni jedan nije crko, bar ne oni koji imaju veze sa svjetlima
je li se neko mozda sretao sa ovakvim problemcicem, a i ne znam nesto plaho oko eletronike da bih caprkao po autu al et da pitam mozda neko zna banalno rjesenje?
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Re: Zadnje svjetlo pozicije ne radi
Trebas provjeriti u kakvom je stanju grlo pozicije da nisu oksidirali kontakti i povuci onaj jezicak sto je u sredini malo prema gore tako da bude bolji kontakt. I sam djek bi trebao takodje provjeriti i naspricati kontakt sprejom.
To je ono na prvu sto bi trebao uraditi.
To je ono na prvu sto bi trebao uraditi.
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
vidjet cu sutra ako ne bude padalo pa provjeriti to ali sad sto ti mogu reci je da je taj jezicak u super kontaktu jer je novu sijalicu udubio ondje gdje ista nalijeze na jezicak, ja najvise sumnjam nekako na djek, mogu li vd-a prskati po njemu ili bas mora biti taj sprej, nemam ga pri ruci trenutno?
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
WD je dosta masan i sa njim ces jos pogorsati stanje. Kada skines djek probaj malo to sve ocistiti
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Probaj pa javi. Ja sam tako imao problem sa đekom na gepeku. Zezao me kada je jako vruće i jako hladno, pa nisam mogao otvarati gepek, prskao ga WD-om i ništa nisam napravio. Uzmem medicinski alkohol i malo šmirglom i tankim šarafcigerom i riješim problem, ovo ljeto nije pravio problem, a sada zimi ćemo da vidimo.
- VIP Član
- Kontakt:
-
medicinski alkohol ja ovdje jedino nasao u apoteke sarajevo a i tu se moze uzeti samo na litar koji kosta 45 KM, trebalo mi za racunare ali sam odustao kad sam cuo cijenu, probat cu taj sprej za kontakte naci pa vidjeti ali de mi recite sta tacno da trazim, kako to izgleda, gdje ima kupit 

- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
da uspostavim medicinsku dijagnozu francuzu, NAVIKNUT NA KINESKA SVJETLA
sad bio s rodjakom vani i tako pricamo da mi svjetlo ne radi i uzmemo caprkati, ponovo isti proces koji sam i ja probao, zamjenjena sijalica rezervnom isti rezultat, stavljena ona iz desne stopke koja je tu radila ali u lijevoj isto ne radi, ode on i iz svog auto donese neki kineski set sijalica koji uopce i ne odgovara njegovom autu, cisto je tu zbog milicije, i radi sve normalno ko da nikad i nije bilo da ne radi
sve ove sijalice na oko nemaju ni jedan defekt, unutra ona nit ni u jedne nije pukla i sad sta drugo da mu covjek kaze nego da je naviknut na kineska svjetla
elem pitanje za sprej za kontakte i dalje stoji, gdje je najbolje to potraziti i kako uopce izgleda?

sad bio s rodjakom vani i tako pricamo da mi svjetlo ne radi i uzmemo caprkati, ponovo isti proces koji sam i ja probao, zamjenjena sijalica rezervnom isti rezultat, stavljena ona iz desne stopke koja je tu radila ali u lijevoj isto ne radi, ode on i iz svog auto donese neki kineski set sijalica koji uopce i ne odgovara njegovom autu, cisto je tu zbog milicije, i radi sve normalno ko da nikad i nije bilo da ne radi
sve ove sijalice na oko nemaju ni jedan defekt, unutra ona nit ni u jedne nije pukla i sad sta drugo da mu covjek kaze nego da je naviknut na kineska svjetla

elem pitanje za sprej za kontakte i dalje stoji, gdje je najbolje to potraziti i kako uopce izgleda?
- tigar1982
- VIP Član
- Vozim: peuget 307 sw
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 2 puta
-
za neke stvari se ni ja mnogo ne razumijem ali sam sebi uzeo unimer i svakoga pomalo pitao sta i kako to cudo radi i uz par savjeta sam se naucio nista strasno a sa tim cudom mozes cuda da radis tako i da ispitujes dovod struje na poziciju koju bi u par stavki vidio do cega je problme a taj unimer kosta nekih 10 km mozda i manje uzmes sebi neki obicni ne mora biti profesionalni i da neka bude digitalni da se bolje snalazis