Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
drustvo imam problem sa senzorima na pezo 307.Naime radi se o tome kad ubacim u rikverc pocne da pisti i ne prekida dok ne izbacis iz rikverca.Koliko god da se priblizis necemu ono pisti kako pisti sta bi moglo biti uzrok tome
to se desava od kako smo uzeli burazu auto ima 2 mjeseca pa smo tek sad skontali da trazimo kvar mislili smo da to treba da tako zvuci a kada se primaknes necemu da se mijenja zvuk ali na zalost ne isti zvuk ostaje neznam sad moze li se desiti da spadne senzor unutar branika pa da prikazuje da je stalno blizu
da cim se ubaci u rikverc ima konstantan isti zvuk pokusat cu da se malo vise potrudim da vidim uzrok kvara ja dase netko javi ktko je imao slican kvar pa da ne gubim mnogo vremena oko otklanjanja
Sumnjam da je crko, jedino ako je tako kod starog modela. Meni je jedan crko ili gubi kontakt i sada nikako ne rade, samo izbaci grešky parking assistance system faulty. Utvrđeno dijagnostikom da jedan senzor zeza.
Usput, micija, nema potrebe da u svakom postu pišeš za Diagbox, za to služi potpis koji imaš da podesiš u svom profilu.
@Armine: ne bi trebalo to da bude pravilo, jer zavisi šta je napravio kvar-kratki spoj ili prekid linije. Ove što sam ja gledao, svaki se posebno kači na tu nazovi centralnu jedinicu, pa možeš postaviti i jedan, ako hoćeš, (msm da može nisam probao). Neka pogleda "tigar", ovo što mu kažu kolege, da nije ispao senzor iz kućišta ili je u defektu.
Gledao ja svi senzori na svom mjestu i svi pomalo svakucu kada se ubaci u rikverc i kada se dodiruju prrstom lagano.Zna li netko gdje dodje ta razvodnik sto idu iz njega kablovi do senzora
Zna li neko kako se mijenja senzor zadnji za parkiranje,danas sam spajao na dijagnostiku i pokazao mi je da je otisao zadnji desni unutrasnji,i zna li neko gdje.se.mogu kupiti. U pitanju je 307 sw 2008 god.Lp
Ovdje je objasnjeno kako se karambolka skida, interesuje me kako se ovaj senzor skida, i imali gdje da se kupi ovdje kod nas i koliko kostaju otprilike
@crankshaft
Pa da bi skinuo senzor, moraš skinuti karambolku. I onda će ti se samo reći, rašire se plastike koje drže senzor i samo izvučeš. Ima kupiti u servisu, 150km, u Motorexu 100km i na eBay sam ja iz Njemačke kupio za 42km.