Kao sto sam pisao nesto ranije starci nakon game kvalitetnih Zastava vozila,presli su na Golf 2,a zatim uradili svemirski prelaz i kupili Peugeot 407,nasli smo ga u Autoplanet-u,poznatiji kao Kia u Sarajevu i odmah se zaljubili,starci pogotovo,nakon pregleda utvrdili smo da fali aditiva za FAP,da ima lufta u desnoj kugli i to je bilo to,pregled je trajao 45 minuta u Blok-u i sve je super proslo,inace utvrdili smo tacno porijeklo i historiju odrzavanja,automobil je kupljen u Dresdenu i uvezen u BiH od strane privatnog lica,koje ga je nakon par godina zamijenilo za nov KIA SPORTAGE,na satu u momentu kupovine stajalo je 127000km,uradjen je veliki servis i zamijenjena remenica alternatora,tako da smo imali solidnu startnu poziciju,ali i napomenu da je zamajac nacet :),a FAP zasicen 73%...Dobili smo dva seta felgi iako au nas htjeli puknuti po usima za 17-ke koje nisu mogli naci,ali nakon razgovora sa direktotom pronasli su ih veomA brzo

Inace vozilo ima posebnu ediciju sjedista i unutrasnjosti u konbinaciji koza/alcantara,vjerovatno je vlasnik u njemackoj to odradio i ovih dana cu to uslikati,a u proteklw 2 godine mijenjali smo redoslijedom:
Hankook gume 17 ventus prime 2 oko 1000km,kugle prednje skf 97,5km komad,diskovi i plocice prednje trw mislim oko 250km nisam siguran,set kvacila sa krutim zamajcem oko 650km,semering na radilici mjenjaca i lezaj poluosovine kad smo zamajc radili,gume zimske 16 sportiva,ne znam koliko su bile,mislim oko 500km,takodjer izbili fap 250km,servis klime 60km i naravno redovni servisi
Stari je nekako sve to prezivio,doduse ima ponekat tikove i ruka mu se trza prema gore desno :),skroz je ocelavio,a ja vidio da sam uskoro donji,jer genetika je chudo :)

Struja1921