Što se tiče Tesle, same te karakteristike govore da se radi o jeftinom razredu i za tih nekih 200 i kusur KM bih ga vjerovatno uzeo, za više bih se već razmislio.
Ja sam prije koju godinu uzeo Philips što bi rek'o Ramiz zmaj FULL, 42" 3D HD Ambilight Smart 700Hz, bruku ulaza/izlaza i 5 godina garancija. Da kucnem u drvo, odličan do sada.
Što se tiče HD vs. FHD televizora, to i nije toliko uočljivo na 32", više bi se primjetilo na 42" ili većim tako da mi to ne bi bilo primarno ako tražim jeftinije nešto. 32" HD Ready ima 0.519mm piksel dok je na 42" FHD 0.484mm, što je poprilično zanemariva razlika. Kod nas još barem 5 godina neće biti FHD signala ikakvog tako da nemaš brige da ti taj "HD Ready" neće moći pustiti nešto!
Nego, kad si spomenuo OPEN, ja bih ti preporučio da se toga maneš jer je to kod nas još preskupo barem po mom mišljenju, posebno ako ne koristiš nešto mnogo fiksni što je recimo kod mene slučaj. Kod mene kući je fiksni prebačen na dopunu već nekoliko godina, 10KM traje tipa 2 mjeseca bez problema, a ranije smo plaćali više od toga mjesečno samo pretplatu plus ako se još šta potroši.

Internet bi takođe trebalo da postoji bolji/povoljniji, barem kod nas ima relativno povoljan provajder, za 25KM se dobija paket 10/0,5 što je duplo brže nego mtelov za 29.25KM, ili za 30KM kod tog provajdera ima paket 12/1.
I opet se ja raspisao, a još nisam htio...