Problem sa ručnom kočnicom
- bojan2906
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 307sw 1,6 HDI
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 7 puta
-
Problem sa ručnom kočnicom
Juče sam uhvatio malo vremena da pogledam zašto mi ručna ima malo više hoda i vidio sam da mi se na desnom točku ona poluga na koju ide sajla od ručne ne vraća do kraja kad se spusti ručna. Kao posljedica toga pločice su mi se skoro potrošile na toj strani jer su konstantno bile u dodiru sa diskom. Probao sam to malo očistiti i razraditi ali ipak nije to to. Sad, da li je neko imao ovakav problem, jer nisam siguran da li je problem u opruzi koja vraća onu polugu u početni položaj ili možda u sajli, mada sam je skidao sa poluge i nisam osjetio pod rukom da nešto teško ide? Opet, kad skinem sajlu sa poluge i pritiskam je, nakon puštanja poluga se vrati na početak. Ako ima neko ideju dobro bi bilo, jer meni nije jasno koji mu je...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- suad83
- Aktivan član
- Vozim: peugeot 307
- pohvaljen: 0
-
Re: Problem sa ručnom kočnicom
I kod mene je isto al nisam ispio rijesiti mozda zapinje sajla na toj strani ja planiram probat razradit i podmazat sajlu za koji dan kada budem mjenjo gume
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Ja mislim da ti je to samo jedna strana sajle zapekla, pa slabije vuce ta strana. Ja sam drugu na Astru razradjivao naftom.. nisam skidao sajlu nego onako na autu, jer je nekako bilo malo pada, pa je moglo. Ugl, imam 'spricu' sa naftom i u pancir sam je sipao a on je vukao rucnu za to vrijeme. Takodje, podmazi i onaj mehanizam sa oprugom, sto stiska plocice. Jeste malo nezgodno i treba se namuciti, ali mi smo je uspjeli tako razraditi, rucna se vratila na normalu i opet drzala kako treba. Probaj, ne kosta te nista.
- bojan2906
- Iskusan član
-
Ma kontam da bih osjetio pod rukom da je zapekla, jer kad sam je skinuo sa poluge povlačio sam je rukom čitavim hodom koji ima i ide lako. Zato mi je to malo čudno. Planiram za nekih 10-ak dana mijenjati pločice opet pa nek majstor pogleda ako ne skontam šta u međuvremenu. Sad mi zbog ovoga i papučica kočnice ide dublje dok ne počne kočiti.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
E pa onda ne znam, pokusaj onda samo malo dotegnuti sajlu rucne. Kod ovoga je tako bilo, rucna imala ogroman hod i slabo drzala, nakon razradjivanja sve normalno.
- bojan2906
- Iskusan član
-
Hvala Avicii, kad riješim ovo javiću šta je bilo tačno, možda nekome bude od koristi.
- A20DTH
- Početnik
- Vozim: Opel
-
Imas problem sa kocionim klijestima. Standardna boljka. Iako razradis da normalno funkcionise to ce biti kratkog vijeka. Moras reparirati klijesta. Taj zahvat ti je od 50 - 70KM , i onda si miran 

- andrej
- VIP Član
- Vozim: 306 XT 1.6
- Ima zahvala: 14 puta
- pohvaljen: 39 puta
-
I ja sam imao problem sa tim, nije vraćao ručnu, grejao se disk i felna... na kraju sam uzeo druga kočiona klešta.
- sale
- Početnik
- Vozim: 307 sw
-
pozzzz i ja sam imao isti problem,to im je jedan od mahana zato sto im je mehanizam izlozen prskanju a svi smo izasli iz zime a kod nas soli po cestama koliko hoces. Ja sam jednostavno rijesio ubacio oprugu izmedu mehanizma i pancira sajle,stavio je na sajlu i prilikom zatezanja rućne ona se sabija. Kada uhvatim priliko slikat ću i postaviti sliko.
- bojan2906
- Iskusan član
-
To mi vidiš nije palo na pamet, a moglo bi da upali, ako ništa bar privremeno. Dobra ideja.