Mijenjanje filtera goriva
- zulleee
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 4 puta
-
Mijenjanje filtera goriva
Evo video ako neko zeli da mijenja sam filter goriva,po ovome nije tesko...
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Re: Mijenjanje filtera goriva
Na ovome videu je primjer filtera nafte kod nekog vw auta. Isti je princip i na 307-ci samo sto se odavija rucno, znaci ovaj seraf gore na vrhu:

Jedina razlika je u tome sto kod pezoa deckic od 10 godina ne moze da odavije ovaj seraf, sanse nema

Jedina razlika je u tome sto kod pezoa deckic od 10 godina ne moze da odavije ovaj seraf, sanse nema

- tigar1982
- VIP Član
- Vozim: peuget 307 sw
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 2 puta
-
[quote="Avicii"]Na ovome videu je primjer filtera nafte kod nekog vw auta. Isti je princip i na 307-ci samo sto se odavija rucno, znaci ovaj seraf gore na vrhu:

Jedina razlika je u tome sto kod pezoa deckic od 10 godina ne moze da odavije ovaj seraf, sanse
kod meen je ovakav znaci da se odvrne ovaj veliki crni saraf

Jedina razlika je u tome sto kod pezoa deckic od 10 godina ne moze da odavije ovaj seraf, sanse
kod meen je ovakav znaci da se odvrne ovaj veliki crni saraf
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Tako je da odvrnes ovaj veliki kao saraf zadignes prema gore izvadis stari filter stavis novi zamjenis ovu gumicu i to je to . lagano je stvarno
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
a da li na benzincima to uopce postoji, do sad sam mijenjao ulje i filtere nekoliko puta ali nikad nisam filter goriva
ako ce pomoci ovaj moj francuz je iz italije (sudeci po jedinoj upustvu koje je jedina knjiga koju sam za njega dobio, a na 'talijanskom me moze uputiti mos misliti koliko
)
ako ce pomoci ovaj moj francuz je iz italije (sudeci po jedinoj upustvu koje je jedina knjiga koju sam za njega dobio, a na 'talijanskom me moze uputiti mos misliti koliko

- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Nemas filter goriva
a sto se upustva tice pogledaj ovdje :http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/index.html
a sto se upustva tice pogledaj ovdje :http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/index.html
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
znaci da ne razmisljam vise o ovome, a hvala za upustvo mada imam ga u pdf-u na nekom od jezika okruzenja :)
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Kada je tema otvorena da i ja dam doprinos. Evo jedna lijepa slika filtera i kućišta. Ja sam do sada mijenjao dva puta i nije tako lako ni zavrnuti poklopac, treba malo i sile pa čak i kucnuti drvenom ili plastičnom "kajlom" da se poklope oznake. Ako se ne "dovrne" na "mejnik" tada pušta gorivo.

- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Ja sam na svom autu jedva odvrnuo ovu maticu. Nisam mogao rucno nikako, mora skidati citavo kuciste.. ni tako nije islo dok ga nisam stavio u škrip, jedva i tad. Zavrnuo sam ga lako cini mi se.
Sve je bilo ok i nakon jedno mjesec-dva dana pocne da mi malo pusta naftu ispod ove gumice, iako sam stavio novu. Skinem 'novu' sto sam dobio uz filter i nadjem neku polovnu kod sebe i eno ne pusta ni dan danas.
Sve je bilo ok i nakon jedno mjesec-dva dana pocne da mi malo pusta naftu ispod ove gumice, iako sam stavio novu. Skinem 'novu' sto sam dobio uz filter i nadjem neku polovnu kod sebe i eno ne pusta ni dan danas.
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
steta na mom autu to nema, valjda na pocetku novog milenija u italiji bilo dobro gorivo pa stavljali one trajne stu u rezervuar idu a bilo bi dobro sa ovim nasim kvalitetom da se moze zamjeniti to