Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Možda je htio da malo odmoriš, mnogo je to voziti u komadu...
Ja nisam imao nikakvih problema sa tempomatom da mi se sam gasio, a što se tiče potrošnje, na 1460km prosjek 5.8 s tim da bi bilo i manje da nisam čekao oko 2h sveukupno na granicama i vozao se po Italiji 100+ km... Na autoputu ispod 5.5 na 130...
Moja preporuka, a ti uradi kako hoces. Ploca za brusenje ( ne rezanje ) na brusilicu i izbrusi sve. Potom razredjivacem malo izbrisi, i onda sprej. Ides lagano u slojevima. Ne treba ti primer niti bilo sta drugo. Evo kako to ja radim
Ja sam prvo presao sprejom za velike temerature u svijetloj boji, a onda preko toga zeljenu nijansu obicnog spreja. Prosli put bez ovog za visoke C posle 4 mjeseca sve se skinulo... Ti sad vidi, raspitaj se jos, ne žuri.
Meni se nikad ni jedan nije ogulio. Hoce ukoliko se farba na hrdjavo.
Za zastitu klijesta ja sam upotrijebio nesto sto nisam vidio nigdje, palo mi na pamet i dobra je ideja. Ovo je vreca za smece, koju poderem po jednom savu, i onda je navucem na komplet amortizer, zajedno sa glavcinom. Isjecem malo na klijestima i prevucem preko, tako mi sve zastiti. Poslije samo prosjecem skalperom, i bacim vrecu :)
Napisao ti je Armin kako da odradis, nije mudra knjiga, kakvi prajmeri i za*ebancije. Eno kod mene, iscistio zicanom cetkom i razredjivacem, obican crveni renco sprej, vreca nekakva da zastiti i to je to. Jos se nista ogulilo nije