Evo i moj izubijanko
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
Re: Evo i moj izubijanko
novo rasipnistvo francuza
u nedjelju je odlucio da mu stari kompresor klime ne pase nikako, isao na poduzi put i taman ono ko progrijalo oko po'ne ajd reko da se rashladimo malo kad sipak, mlako puse iz otvora, "ubila" me promaha vozajuci sa otvorenim prozorom vazdan
danas na servis klime i prvo dijagnoza bi magneti u kompresoru, kaze majstor dobro je nije ni skupo plaho al sipak kad je skinuo remen krug onaj plese ko dijasporka na bosanskom sijelu, skine i taj krug a tamo osovina jos gora tako da je na kraju kompresor morao u staro zeljezo
elem kupljen polovan i ubacen novi freon, eno ga ponovo puse kako mu se zapovjedi, komplet investicija 220 KM, 150 kompresor + 70 zamjena i novi gas
u nedjelju je odlucio da mu stari kompresor klime ne pase nikako, isao na poduzi put i taman ono ko progrijalo oko po'ne ajd reko da se rashladimo malo kad sipak, mlako puse iz otvora, "ubila" me promaha vozajuci sa otvorenim prozorom vazdan
danas na servis klime i prvo dijagnoza bi magneti u kompresoru, kaze majstor dobro je nije ni skupo plaho al sipak kad je skinuo remen krug onaj plese ko dijasporka na bosanskom sijelu, skine i taj krug a tamo osovina jos gora tako da je na kraju kompresor morao u staro zeljezo
elem kupljen polovan i ubacen novi freon, eno ga ponovo puse kako mu se zapovjedi, komplet investicija 220 KM, 150 kompresor + 70 zamjena i novi gas
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Ovo kako si ti opisao covjek se mora nasmijati bez obzira sto je problem lol
Veliš pleše k'o dijasporka lool
Ajd sva steta u tome
Nadam se da ces slijedeci post napisati kako je sve u redu na sebi svojstven nacin.
PS
Sta je sa temom o meetu na Smetovima ne vidim da si se upisao
Veliš pleše k'o dijasporka lool
Ajd sva steta u tome
Nadam se da ces slijedeci post napisati kako je sve u redu na sebi svojstven nacin.
PS
Sta je sa temom o meetu na Smetovima ne vidim da si se upisao

- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
nisam jos pitao zenu 'oce li me pustiti
a jbg sta cu kad sam bosnjo pa se vodim onom udri brigu na veselje, jos bi samo trebalo da se brinem oko auta pored ostalih briga i obaveza, ako imam pare da 'opravim to cu i uraditi, ako nemam onda ce neko vrijeme biti parkiran i to je to

a jbg sta cu kad sam bosnjo pa se vodim onom udri brigu na veselje, jos bi samo trebalo da se brinem oko auta pored ostalih briga i obaveza, ako imam pare da 'opravim to cu i uraditi, ako nemam onda ce neko vrijeme biti parkiran i to je to
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 745 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Jbm li ga, to ti je kad krene.. Jeste investicija, al sad si miran i spreman za ljeto 

- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Anele, drago mi je što si vedrog duha i što ovo prevazilaziš sa humorom. Samo mi je žao bacanja novca na nepredviđene kvarove, koji budu već svršen čin. Ali šta se tu može, moramo negdje trošiti novac, a ne samo u slamaricu puniti. 

- VIP Član
- Kontakt:
-
ma sta cu mu ja, jos prosle godine maksuz otisao dopuniti freon i zamjeniti ulje u kompresoru da mu nista ne bude 

- Struja
- VIP Član
- Vozim: 508
- Vozim: 508 RXH
- Motor: 2.0 135kw
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 45 puta
-
Zeni i djeci moze faliti,ali auti ne i ne moze se nas francuz toliko puta kvariti koliko ga mi mozemo napraviti...Zao mi je da ti se desavaju nepredvidjeni troskovi,ali sa svakim rjesenjem istih obezbjedjen si na duze staze :)
Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-

nakuca i moj trabant 190k

usput danas zamjenjena remenica radilice, ovom prilikom bih da se zahvalim kuli sto se maksuz raspitao da li i dalje imamo popust u svjetlosti pa et ako nekom i u buduce bude trebalo imamo 10% popusta
za remenicu me prvo radnik u jednim dijelovima isprepadao sa pricom da za benzince niko zamjenske ne proizvodi i da se mogu kupiti samo u servisu, na kraju ipak nadjem u prodavnici autodijelova remenicu proizvodjaca dayco, ubacena u auto i radi ko nova

- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
posto ce plavkan ostati kod mene danas se malo radilo na pronalasku sitnnica koje prave problem, prvo prije nekoliko dana primjetim da mi ne radi podesavanje iz kojeg otvora da puse kroz ventilaciju i odmah sam posumnjao na plasticne zupcanike koje je kolega mara kod sebe mijenjao, usput mu se zahvaljujem na pojasnjenju kako doci do servo motorica
jedva sam nekako izvukao pretinac ispred suvozaca napolje, drzi ga ukupno 7-8 sarafica (tri skroz ispod i mora se bukvalno leci pod pretinac da se dodje do njih i ostali unutra na kojekakvim mjestima, svi su uociljivi od prve pa da ne pisem gdje je koji) ali opet nesto zapinjalo, izaslo je vani na bosansko mazenje
a i to jedva
krivac je sljedeci

kao sto se vidi pukao na pola ovaj hepek u koji se ubacuje servo motoric, da radi do ponedjeljka kad cu zvati blok da provjerim imaju li na stanju set za reparaciju pritegao sam ga zip vezicom i za sad radi podesavanje normalno al et bitno je da izdrzi ovo koji dan dok ne dodje set

dok ne dodje set za reparaciju unutrasnjost mi izgleda ovako

usput kad sam se vec odlucio caprkati oko auta sjetim se da mi je zimus pravila problem rucica gepeka, ostajala pritisnuta kad su hladnoce i konstantno pritiskala mikroprekidac, prvo sam rascerupao komplet tapacirung zadnjih vrata (skine se prvo srednji dio i ove sa strane bijele lako skinuti zajedno sa crnim, samo odvrnuti 2 sarafa na bijelim i ostalo je sve pricvrsceno zabicama koje se lako skidaju)

ovo je pravilo problem

a ovim sam isti problem popravio

treba odsjeci otprilike 1-1.5 cm sredine federa i uglaviti u jedan kraj brave, i dok god feder ne ispadne radit ce bolje nego iz fabrike (meni je prosli bio unutra godinu ako ne i vise a novi se ubaci za 5-10 minuta kad ispadne)

et toliko za sad a bit ce vjerovatno neki DIY kad napravim ovo oko klime da radi
jedva sam nekako izvukao pretinac ispred suvozaca napolje, drzi ga ukupno 7-8 sarafica (tri skroz ispod i mora se bukvalno leci pod pretinac da se dodje do njih i ostali unutra na kojekakvim mjestima, svi su uociljivi od prve pa da ne pisem gdje je koji) ali opet nesto zapinjalo, izaslo je vani na bosansko mazenje

krivac je sljedeci

kao sto se vidi pukao na pola ovaj hepek u koji se ubacuje servo motoric, da radi do ponedjeljka kad cu zvati blok da provjerim imaju li na stanju set za reparaciju pritegao sam ga zip vezicom i za sad radi podesavanje normalno al et bitno je da izdrzi ovo koji dan dok ne dodje set

dok ne dodje set za reparaciju unutrasnjost mi izgleda ovako

usput kad sam se vec odlucio caprkati oko auta sjetim se da mi je zimus pravila problem rucica gepeka, ostajala pritisnuta kad su hladnoce i konstantno pritiskala mikroprekidac, prvo sam rascerupao komplet tapacirung zadnjih vrata (skine se prvo srednji dio i ove sa strane bijele lako skinuti zajedno sa crnim, samo odvrnuti 2 sarafa na bijelim i ostalo je sve pricvrsceno zabicama koje se lako skidaju)

ovo je pravilo problem

a ovim sam isti problem popravio

treba odsjeci otprilike 1-1.5 cm sredine federa i uglaviti u jedan kraj brave, i dok god feder ne ispadne radit ce bolje nego iz fabrike (meni je prosli bio unutra godinu ako ne i vise a novi se ubaci za 5-10 minuta kad ispadne)

et toliko za sad a bit ce vjerovatno neki DIY kad napravim ovo oko klime da radi

- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
E super da je do toga, ja sam bio 99% siguran. 
A jeste malo zeznuto izvaditi pretinac. Moraš ga nekako cimati tamo vamo da izađe.
Ja sam unutra imao kao neki plastični šaraf/žabicu koju sam slomio vadeći pretinac jer nisam skontao da je ima uopšte, ali ništa i ne smeta bez nje, ne znam jesi je ti imao?

A jeste malo zeznuto izvaditi pretinac. Moraš ga nekako cimati tamo vamo da izađe.

- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
bila je jedna zabica skroz desno do vrata ali popustila je ona sama bez puno muke i nisam je slomio, ali meni je zapinjalo kad povucem tu desnu stranu lijeva nije htjela maci, na kraju kad sam legao ispod vidim da zapinje plastika gdje je bio saraf prema srednjem grebenu za kompletan srednji dio pa sam onda polako cimao lijevo desno i malo pritisnuo tu stranu do sredine da se savije i izasla je bez puno problema tad, samo je bitno vidjeti sta je koci
de mi reci jesu li imali na stanju set kad si ti kupovao ili si morao narucivati, ako budem morao narucivati ne gine mi 10 dana cekanja da to stigne minimalno?
de mi reci jesu li imali na stanju set kad si ti kupovao ili si morao narucivati, ako budem morao narucivati ne gine mi 10 dana cekanja da to stigne minimalno?
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Imali su taj set, iz pika su znali o čemu se radi, jer to očigledno boljka.
Kod mene je ta žabica bila unutar pretinca, ne sredini gornjeg dijela, drugo nigdje nisam vidio.
Kod mene je ta žabica bila unutar pretinca, ne sredini gornjeg dijela, drugo nigdje nisam vidio.
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
A zar nema neki saraf za taj pretinac ispod ovog plasticnog poklopca gdje je naljepnica za suvozacev airbag ?
Sve u svemu fin posao odradjen
Sve u svemu fin posao odradjen