Ako moze mala pomoc iskusnih
- Struja
- VIP Član
- Vozim: 508
- Vozim: 508 RXH
- Motor: 2.0 135kw
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 45 puta
-
Ako moze mala pomoc iskusnih
Veceras primjetim da prilikom motanja u lijevo na volanu osjetim,sad bas ne znam kako da objasnim,nesto poput zvuka tuk tuk tuk,blago,jedva primjetno,probao sam i u desnu stranu nista se je osjeti...
Radio sam pregled trapa prije mjesec dana sve ok je bilo nikakvog lufta i sl.,a kazu da na 5008 cesto odu solje amortizera,da li je moguce da je pocetna faza ili nesto drugo na trapu?
1921
Radio sam pregled trapa prije mjesec dana sve ok je bilo nikakvog lufta i sl.,a kazu da na 5008 cesto odu solje amortizera,da li je moguce da je pocetna faza ili nesto drugo na trapu?
1921
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Re: Ako moze mala pomoc iskusnih
Mogu biti i šolje, a može biti i kinetički. Takođe može biti i letva volana.
Kod mene je desna kugla lupkala pri malim brzinama u prvoj ili drugoj, na neravnom terenu i kada je volan u krivini. Obično se javljalo prilikom vožnje po lokalnim cestama gdje ima rupa i gdje se uključuje u krivinu.

Kod mene je desna kugla lupkala pri malim brzinama u prvoj ili drugoj, na neravnom terenu i kada je volan u krivini. Obično se javljalo prilikom vožnje po lokalnim cestama gdje ima rupa i gdje se uključuje u krivinu.
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Vrlo moguce da je solja amortizera. Nije nista strasno, kod nekoga na pregled i to je to.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- Struja
- VIP Član
-
Majku mu vise me zabrine kad na autu nesto primjetim,nego kad mene negdje zaboli :)
Dino ne spominji letvu :) ne prizivaj
mislim da ipak nije ona vec nesto od ovih materijala tipa solja s tim vise sto je kisa dobro nadojila pa mozda su gumice dole isto malo se javile :)
1921
Dino ne spominji letvu :) ne prizivaj

1921
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Ja sam ti rekao šta može praviti uzrok kuckanju, a nadam se da je nešto banalno. Samo ne leti na prvu, dobro utvrdi gradivo i ne daj majstoru da na prvu mijenja. Neka majstor dobro pajserom provjeri dva puta u razmaku mjesec dana.
Ja sam svoje vozao najmanje godinu dana sa lošom desnom kuglom, koja je samo povremeno kuckala. Čak i na tehničkom prošle godine nisu mogli ustanoviti, a ja im govorio da nešto kucka.

Ja sam svoje vozao najmanje godinu dana sa lošom desnom kuglom, koja je samo povremeno kuckala. Čak i na tehničkom prošle godine nisu mogli ustanoviti, a ja im govorio da nešto kucka.
- VIP Član
-
Ma naravno u pravu si,kod mene je specificno sto taj momenat primjetim uglavnom kad je auto u mjestu i pri motanju u lijevo,kad bas polaako volan se okrece i to na drugi namot prema punom i to vjerovatno 80% ljudi ne bi ni primjetilo,jer nije niti kuckanje,niti grebanje,niti zujanje nego specificno,mislim da ni majstor ne bi skontao dok mu ne pokazemdino je napisao/la:Ja sam ti rekao šta može praviti uzrok kuckanju, a nadam se da je nešto banalno. Samo ne leti na prvu, dobro utvrdi gradivo i ne daj majstoru da na prvu mijenja. Neka majstor dobro pajserom provjeri dva puta u razmaku mjesec dana.![]()