Ako moze mala pomoc iskusnih

Odgovori
Struja
VIP Član
Vozim: 508
Vozim: 508 RXH
Motor: 2.0 135kw
Ima zahvala: 16 puta
 pohvaljen: 45 puta
garage

Ako moze mala pomoc iskusnih

Post Postao/la Struja »

Veceras primjetim da prilikom motanja u lijevo na volanu osjetim,sad bas ne znam kako da objasnim,nesto poput zvuka tuk tuk tuk,blago,jedva primjetno,probao sam i u desnu stranu nista se je osjeti...
Radio sam pregled trapa prije mjesec dana sve ok je bilo nikakvog lufta i sl.,a kazu da na 5008 cesto odu solje amortizera,da li je moguce da je pocetna faza ili nesto drugo na trapu?

1921
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Re: Ako moze mala pomoc iskusnih

Post Postao/la dino »

Mogu biti i šolje, a može biti i kinetički. Takođe može biti i letva volana. :think:
Kod mene je desna kugla lupkala pri malim brzinama u prvoj ili drugoj, na neravnom terenu i kada je volan u krivini. Obično se javljalo prilikom vožnje po lokalnim cestama gdje ima rupa i gdje se uključuje u krivinu.

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Vrlo moguce da je solja amortizera. Nije nista strasno, kod nekoga na pregled i to je to.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Struja
VIP Član
garage

Post Postao/la Struja »

Majku mu vise me zabrine kad na autu nesto primjetim,nego kad mene negdje zaboli :)
Dino ne spominji letvu :) ne prizivaj :D mislim da ipak nije ona vec nesto od ovih materijala tipa solja s tim vise sto je kisa dobro nadojila pa mozda su gumice dole isto malo se javile :)

1921
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Post Postao/la dino »

Ja sam ti rekao šta može praviti uzrok kuckanju, a nadam se da je nešto banalno. Samo ne leti na prvu, dobro utvrdi gradivo i ne daj majstoru da na prvu mijenja. Neka majstor dobro pajserom provjeri dva puta u razmaku mjesec dana. :mah:
Ja sam svoje vozao najmanje godinu dana sa lošom desnom kuglom, koja je samo povremeno kuckala. Čak i na tehničkom prošle godine nisu mogli ustanoviti, a ja im govorio da nešto kucka.

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
Struja
VIP Član
garage

Post Postao/la Struja »

dino je napisao/la:Ja sam ti rekao šta može praviti uzrok kuckanju, a nadam se da je nešto banalno. Samo ne leti na prvu, dobro utvrdi gradivo i ne daj majstoru da na prvu mijenja. Neka majstor dobro pajserom provjeri dva puta u razmaku mjesec dana. :mah:
Ja sam svoje vozao najmanje godinu dana sa lošom desnom kuglom, koja je samo povremeno kuckala. Čak i na tehničkom prošle godine nisu mogli ustanoviti, a ja im govorio da nešto kucka.
Ma naravno u pravu si,kod mene je specificno sto taj momenat primjetim uglavnom kad je auto u mjestu i pri motanju u lijevo,kad bas polaako volan se okrece i to na drugi namot prema punom i to vjerovatno 80% ljudi ne bi ni primjetilo,jer nije niti kuckanje,niti grebanje,niti zujanje nego specificno,mislim da ni majstor ne bi skontao dok mu ne pokazem
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”