dvomaseni zamajac

Odgovori
denyrock
Početnik
Vozim: 307
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

dvomaseni zamajac

Post Postao/la denyrock »

Pozdrav.
Imam problem sa dvomasenim zamajcom (vrijeme mu isteklo :oprosti: ) već se poprilično čuje i auto je već počeo da vibrira.
U pitanju je 307 iz 2004 god. 2.0 HDi 100 kW sa pređenih 180000+ kilometara. Jel neko od vas skoro mijenjao, dal da idem sa fiksnim ili opet ovaj.
Koliko to sve košta, gdje je najjeftinije na Tuzlanskom kantonu i slično.
Hvala
mumi
Početnik
Vozim: Peugeot 307 2.0hdi 100kw
garage

Re: dvomaseni zamajac

Post Postao/la mumi »

denyrock je napisao/la:Pozdrav.
Imam problem sa dvomasenim zamajcom (vrijeme mu isteklo :oprosti: ) već se poprilično čuje i auto je već počeo da vibrira.
U pitanju je 307 iz 2004 god. 2.0 HDi 100 kW sa pređenih 180000+ kilometara. Jel neko od vas skoro mijenjao, dal da idem sa fiksnim ili opet ovaj.
Koliko to sve košta, gdje je najjeftinije na Tuzlanskom kantonu i slično.
Hvala
Skoro sam ga radio na motoru iste snage, imao sam srece pa sam naletio kod prijatelja na polovan set kvacila sa zamajcem koji je presao svega par hiljada. Inace nov set je kostao negdje izmedje 800-900km u BL. Ne preporucujem ti taj fiksni na motor te snage ali opet pitaj i nekoga drugog za misljenje. Majstoru treba citav dan da ga zamjeni jer ima poprilicno posla... Eto nadam se da sam bar malo pomogao... ;)
Avicii
Moderator
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 745 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Ja ne bi stavljao fiksni na 100kw. Nazovi Euromotorio, mislim da je kod njih sigurno jeftiniji taj plutajuci set.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
denyrock
Početnik
garage

Post Postao/la denyrock »

Pa i ja nisam siguran sa fiksnim. Mislim da nije u stanju prenijet sav obrtni moment na točkove, a i ako prenese bojim se da mjenjac ne trpi.
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”