Nije bilo brzeg lol
Sve je to krenulo ovako
Stari kilometar sat mi nije nikako lezao, kad pogledam nekog novijeg puga rastopim se kakvi su satovi, nisam mogao uzet taj sa prstenovima i da bude vanjska plastika drugacija jer su svi bili sa jednim dzekom a kod mene sa 2, eh ne moze mali franzuc biti pametniji

pa sam odlucio da nesto "izmajmunisem" po obicaju, kupljen polovan kilometarsat za 50km, nisu mu radili obrtaji ali meni to nije igralo ulogu, ostalo u prilogu:
Izvinjavam se sto su slike ovako naopako, pokusao sam svako da ih ispravim ali nece uvijek mi se vrati u prvobitno stanje.
Iskoristio sam od novog sata tacho, jer mi bio ljespi i cisci (parnice na starom tacho sam slucajno napravio), ima razlike iako na slikama ne izgleda bas najbolje. Malo je bilo ukrajanja tacha jer krajevi nisu bili isti.
Jedan mali problemcic jest sto na starom tacku na kazaljkama goriva i temp imaju kao neke iglice da kazaljke ne mogu dole mada to nije neki problem.
Bilo je ukrajanja jer novi kilometar sat je bilo manji i mogao je da ulegne bez problema, pa sam morao malo plastike sjec da to koliko toliko ulegne jer jedno pola centa elektronika starog kilometra sata veca pa onda ide ono nase sarafciger i saraf da to fino drzi
Vidjet ce se na sljedecim slikama da se prenosi svjetlost na druge, npr lampica za svjetla obasjaje lampicu za kont, kao sto sam naveo ne moze 100% nalec da to bude sve po ps-u ali sve u svemu lijepo izgleda
Sve to ljepse izgleda u uzivo. U planu sam ubacit led, vec su kupljene ali nikad postavit
Evo jedne kako bi izgledalo sa led tj kod 6 obrtaja se najvise vidi jer je bila u pitanju samo je 1 led sijalica,