Bijeli dim
- Tahir89
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Bijeli dim
Momci... pisao sam vec da mi auzo dimi u leru i jucer je prikopcan na pp2000 i pokazuje da je dizna na drugom cilindru oko 3 ugl na crvenom je..majstor kaze da samo repariram i to je to..treba mi misljenje jel moze biti da je to dimljenje do nje..i preporuka za reparaciju dizne gdje ?
- dino
- Moderator
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Re: Bijeli dim
Bijeli dim je vodena para. Sumnjam da može biti zbog dizne. Reparaciju i čišćenje dizni radi u Bosch servisu. Reparacija je kada se promijeni uložak dizne koji košta oko 50KM. Ja sam svoje dizne čistio u svom komšiluku u Seoči prema Visokom, kod jednog iskusnog i jako opremljenog Bošiste. Mislim da me sve koštalo sa skidanjem i čišćenjem oko 60KM. Možeš pogledati kod Haruna u temi "ultrazvučno čišćenje dizni".
- Aktivan član
- Vozim: peugeot 307
-
I kod mene izbaci oblak bijelog dima pri prvom paljenju ako ispod 3 step a narocito na minusu i traje 3 do 4 min dok se malo ne zagrije a posle nista ne trosi vodu i isto mi je reko majstor da je do dizni mada sam radio dizne i jedna mi je malo ostecena ne puno nesto oko povrata goriva drugi govore da je kondenzat
-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 18 puta
-
Re: RE: Re: Bijeli dim
Ne mora bijeli dim biti vodena para. Ja sam imao problema sa diznama na Polu kojeg sam imao prije, dao oko 2000km na dizne, PD motor. Toliko zapusi bijeli dim da ne vidis parkiran auto, znaci drama koliko pusi. I taj dim jako smrdidino je napisao/la:Bijeli dim je vodena para. Sumnjam da može biti zbog dizne. Reparaciju i čišćenje dizni radi u Bosch servisu. Reparacija je kada se promijeni uložak dizne koji košta oko 50KM. Ja sam svoje dizne čistio u svom komšiluku u Seoči prema Visokom, kod jednog iskusnog i jako opremljenog Bošiste. Mislim da me sve koštalo sa skidanjem i čišćenjem oko 60KM. Možeš pogledati kod Haruna u temi "ultrazvučno čišćenje dizni".
Kod kolege iz firme slicna situacija sa P 307. Prvo paljenje, kod hladnijeg vremena je izrazenije, jako pusi bijeli dim. Dvije dizne po parametrima odskacu od normalnog
Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
- suad83
- Aktivan član
-
Ja danas zamjenio dizne na 307 66 kw i dalje pusi netrosi vodu imal ko kakvu ideju sta moze biti
Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk
- suad83
- Aktivan član
-
Ma gledo mi je nekakav elektricar al samo da sto prije ispadne iz ruku a valjat ce mi u ova 2 ili 3 dana vidjet a i da ko ima problema sa diznama mogu od 79 na 66 kw samo da se poklapaju brojevi stim da auto nekako bolje ide zivahniji ili me vara osjecaj i dali neko zna dali se moze imati veze rano ili kasno paljenje tj. Faza paljenja ono pomjeranje bosch pumpe
- ro.OXy'
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 SW
- Ima zahvala: 18 puta
- pohvaljen: 19 puta
-
meni se isto desavalo,i dim je imao specifican miris... nakon zamjene grijača problem rjesensuad83 je napisao/la:I kod mene izbaci oblak bijelog dima pri prvom paljenju ako ispod 3 step a narocito na minusu i traje 3 do 4 min dok se malo ne zagrije a posle nista ne trosi vodu i isto mi je reko majstor da je do dizni mada sam radio dizne i jedna mi je malo ostecena ne puno nesto oko povrata goriva drugi govore da je kondenzat

pokusaj ispitati grijace
- suad83
- Aktivan član
-
Zamjenio grijace al opet dimi bijelo na leru dok se ne zagrije a jutros sam primjetio da i u voznji na jacem gasu izbaci bijeli dim ide super netrza
- Tahir89
- Početnik
-
Drug ja sam rijesio ovo, u pitanju je bio egr.. Meni je otisao bio.. Blokiran i sad je svw super
- suad83
- Aktivan član
-
Drug dali je kod tebe ovako bilo ujutro kad upalis nebude dima 1 min onda pocne i traje oko 5 min dok se ne zagrije malo a danas sam vidio da ga ima u vozbji
- Tahir89
- Početnik
-
meni je ujutru bilo kad krenem i kad negdje duze stojim.. kad krenem izbaci..i ne bude u vozni al vremenom je bilo jace, pa mi je tako doslo do te mjere da stanem na semafor bude bijeli dim, mojo savjet iskljuci MAF iskopcaj i vidi hoce li fga biti, ako ne bude odi do majstora da vidi egr..koliko ti kje kw auto*
- suad83
- Aktivan član
-
Iskopcavo sam maf a 66 kw ujutro on kad upali nema nista i tako radi dok ne promjeni zvuk kao da vrati saug ili tako nesto e onda pocne isto kao da ukljuci egr a dali se moze kako iskljuciti na na onim el.venatilima hocel paliti kakvu gresku i koji vent
- Tahir89
- Početnik
-
eh pa to ode kod njega..pritisni ga rukom ako se razumijes i vidi kako ce ti biti,,a to sto pocne raditi drugacije to ti je jer je u safe mode..
- suad83
- Aktivan član
-
Zar nebi trebao napisati antipol. i upaliti lampicu kad predje u safe mod posto kod mene ne svijetli nista