Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Evo da predstavim i ja svog lava.
To je 308, 1.6 VTI, 2008 godište, ona "problematična" generacija motora rađenih u saradnji sa BMW. Na svu sreću ja nisam imao nekih većih problema sa njime. Nadam se da će tako i ostati :)
Boja mu je malo specifična, ali ja ga volim svakako
Poznata Pugova zelena :), mada nisam gledao kod 308 do sada.
Fino to izgleda na prvu, daj jos slika.
Motor - samo potrajalo tako
Kako ide 308 sa ovim motorom, kakva je potrosnja, oprema? Nemamo često prilike čuti iz prve ruke išta, preferiraju se ove HDi čekićare u našim garažama...
Slikaću sutra pa ću da postavim slike.
Što se tiče potrošnje, ona je prilično velika. Sad zimi po gradu je 9.4 litara, ali po gradu vozim gotovo uvek na kratkim distancama, tako da ne stigne ni da dostigne radnu temperaturu, a vožnja je završena.
Na otvorenom je oko 6l. Možda i manje u zavisnosti kako se vozi.
Što se dinamičke tiče, prilično sam zadovoljan, mada nisam neki zahtevan korisnik po tom pitanju, tako da nisam relevantan da ocenjujem :)
Do 160 km/h vožnja je veoma komforna. Terao sam ga i do 190 čisto da vidim koliko može, ali preko tih 160 već nije toliko prijatno.
U odnosu na Opel Astru 1.4, isto godište, oseti se ta razlika u snazi, iako je Peugeot teži. Nisam vozio HDI verziju 308-ce, tako da ne mogu da uporedim. Jedino što je evidentno jeste da HDI mnogo, mnogo manje troši.