čudan zvuk iz P308, 1.6 hdi , 90 phs
- nace
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 308 1,6 HDI
- Ima zahvala: 19 puta
- pohvaljen: 15 puta
- Kontakt:
-
čudan zvuk iz P308, 1.6 hdi , 90 phs
evo imam mali problem ,
skoro mi se palila poslije sipanaj goriva , Antipollution faulty , nasuo sam gorivo i do Sarajeva , valjda se malo procepilo i ugasilo se . Nisam isao na dijagnostiku ,
e poslije par dana ( 15-tak dana ) ili sa zahladjenjem , poslije paljenja , a pali dobro , javlja se zvuk kao ventila , i to je obicno utihlo sa zagrijavanjem , medjutim , sad se cuje i kad je zagrijan , sve ide normalno , trosi normalno , normalan nivo ulja ( Ineo ECS 5w30 ) ali ima taj jedan zvuk , koji je obicno od ventila ( hidropodizaca ) ,
idem danas na dijagnostiku , i vidjeti sta se desava , jer se spremam na duzi put , pa moram to provjeriti
skoro mi se palila poslije sipanaj goriva , Antipollution faulty , nasuo sam gorivo i do Sarajeva , valjda se malo procepilo i ugasilo se . Nisam isao na dijagnostiku ,
e poslije par dana ( 15-tak dana ) ili sa zahladjenjem , poslije paljenja , a pali dobro , javlja se zvuk kao ventila , i to je obicno utihlo sa zagrijavanjem , medjutim , sad se cuje i kad je zagrijan , sve ide normalno , trosi normalno , normalan nivo ulja ( Ineo ECS 5w30 ) ali ima taj jedan zvuk , koji je obicno od ventila ( hidropodizaca ) ,
idem danas na dijagnostiku , i vidjeti sta se desava , jer se spremam na duzi put , pa moram to provjeriti
- micija
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 5008
- Ima zahvala: 52 puta
- pohvaljen: 27 puta
- Kontakt:
-
Re: čudan zvuk iz P308, 1.6 hdi , 90 phs
Meni se desilo da egr ventil popustio tj sarafi,valda kad je skidao da g cisti kad sam kupio auto i tako hladan davao zvuk a posle i vruc kad mu maznem gas ali zvuk je na vecim obrtajima vise bio piskav,licilo na turbinu a na leru na kuckanje,zvrcanje.
Diagbox- forumasima gratis pregled ljubimca. Modriča.
- mirza28
- Početnik
- Vozim: peugeot 307
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Jel ozbiljno gratis u Modriči?Kod koga?Imam ja starog odvuć na granicu poslije Nove G. mogao bi svratitmicija je napisao/la:Meni se desilo da egr ventil popustio tj sarafi,valda kad je skidao da g cisti kad sam kupio auto i tako hladan davao zvuk a posle i vruc kad mu maznem gas ali zvuk je na vecim obrtajima vise bio piskav,licilo na turbinu a na leru na kuckanje,zvrcanje.

Zadnja izmjena: mirza28, dana/u 27. pro 2016, 15:01, ukupno mijenjano 1 put.
- micija
- VIP Član
- Kontakt:
-
Nije problem javi se 064521620 samo od petog do desetog nisam tu.
- mirza28
- Početnik
- Vozim: peugeot 307
-
Dobro,hvala druže.Samo ne znam hoće li to meni tako godit,poslije 5-tog će stari na poso,a ne znam kad će.Vidjet ćemo.U svakom slučaju hvala.micija je napisao/la:Nije problem javi se 064521620 samo od petog do desetog nisam tu.
- micija
- VIP Član
- Kontakt:
-
Ako nekim slucajem bude poslije,tu sam javi se. Pozzz
- PaulLovrić
- Početnik
- Vozim: Peugeot 308
- pohvaljen: 1 put
-
I sta je bilo nice?zasto ne napisete sta je bio problem?to nije posteno
- nace
- Aktivan član
- Kontakt:
-
ne ododh na dijagnostiku , isao sam na put , potrosio tri tanka goriva , malo naseg , i dva tanka njemackog , auto se cak bolje ponasa , nema jutarnjeg cukanja , kao da se malo iscistio . uglavnom , zvuk je jos malo prisutan ,
dok malo jos otopli , pokusat cu tretman ATFom.
dok malo jos otopli , pokusat cu tretman ATFom.
- nace
- Aktivan član
- Kontakt:
-
Eee, opet malo impresija. Znaci poslije paljenja anti polution faulty ,i gasenja samog od sebe , ostao je jos uvijek problem jutarnjeg cukanja ,izmedju 1500 do 1800 obrtaja. I pojava malo cuddnijeg zvuka ,kojeg iskreno nije cuo gotovo niko osim mene. Poslije odlaska u Njemacku i potrosnje 3 full rezervoara nema apsolutno vise tog jutarnjeg cukanja. Zvuk je bio prisutan jos uvijek ,ali sam smatrao da je to malo posljefica i ovih niskih temperatura. Sada ,kada je otoplilo ,nema vise ni cukanja niti zvuka. Lav prede bas ko moj macak kojeg imam u kuci. Mozda u daljini ima jos malo onog zvuka ,ali mislim da su dizne malo pa cu to atfom probati rijesiti. Uglavnom. Bolji je nego je bio.
Cini se da mu je godilo Njemacko gorivo. A i prije puta sam promijenio ulje ,i opet naravno 5w30 Ineo ecs. Taman prije ivih zima. Vjerovatno mu je to sve u paketu godilo.
Poslano sa mog ROME_X koristeći Tapatalk
Cini se da mu je godilo Njemacko gorivo. A i prije puta sam promijenio ulje ,i opet naravno 5w30 Ineo ecs. Taman prije ivih zima. Vjerovatno mu je to sve u paketu godilo.
- hksturbo
- Početnik
- Vozim: Mazda 3 1.6HDI
-
Hajde da se nadovezem na ovu temu i da ne pravim novu
Zna li neko zasto mi nekad da tako kazem , vise klepece motor(zvuk dizni) . Nekad se bas dobro cuje klepetanje , a nekada nikako. Takodje poraste i potrosnja za tacno pola l. Sta bi moglo biti ?
Ja sumnjam na gorivo da varira u kvaliteti i da je to razlog . Nikada mi se nije culo sa Gazprom, EP gorivom , dok se sa Petrolovim i Neskovic zna desiti da vise klepece.
Zvuk je takatakataka
Filter goriva najmeravam mijenjati nakon 3 god vozanja , motor je isti ovaj 1.6 HDi samo sa 115ks

Zna li neko zasto mi nekad da tako kazem , vise klepece motor(zvuk dizni) . Nekad se bas dobro cuje klepetanje , a nekada nikako. Takodje poraste i potrosnja za tacno pola l. Sta bi moglo biti ?
Ja sumnjam na gorivo da varira u kvaliteti i da je to razlog . Nikada mi se nije culo sa Gazprom, EP gorivom , dok se sa Petrolovim i Neskovic zna desiti da vise klepece.

Zvuk je takatakataka

Filter goriva najmeravam mijenjati nakon 3 god vozanja , motor je isti ovaj 1.6 HDi samo sa 115ks

- hksturbo
- Početnik
-
Sipanjem na BP oil problem nestaohksturbo je napisao/la:Hajde da se nadovezem na ovu temu i da ne pravim novu![]()
Ja sumnjam na gorivo da varira u kvaliteti i da je to razlog . Nikada mi se nije culo sa Gazprom, EP gorivom , dok se sa Petrolovim i Neskovic zna desiti da vise klepece.![]()
Zvuk je takatakataka![]()

- nace
- Aktivan član
- Kontakt:
-
Re: RE: Re: čudan zvuk iz P308, 1.6 hdi , 90 phs
Koje su to pumpe. Jel' ona na izlazu iz Banja Luke za Kotor Varos?hksturbo je napisao/la:Sipanjem na BP oil problem nestaohksturbo je napisao/la:Hajde da se nadovezem na ovu temu i da ne pravim novu![]()
Ja sumnjam na gorivo da varira u kvaliteti i da je to razlog . Nikada mi se nije culo sa Gazprom, EP gorivom , dok se sa Petrolovim i Neskovic zna desiti da vise klepece.![]()
Filter goriva najmeravam mijenjati nakon 3 god vozanja , motor je isti ovaj 1.6 HDi samo sa 115ks![]()
- hksturbo
- Početnik
-
Re: RE: Re: RE: Re: čudan zvuk iz P308, 1.6 hdi , 90 phs
Ne znam za BL , ova je u SA-Halilovicinace je napisao/la:Koje su to pumpe. Jel' ona na izlazu iz Banja Luke za Kotor Varos?hksturbo je napisao/la:Sipanjem na BP oil problem nestaohksturbo je napisao/la:Hajde da se nadovezem na ovu temu i da ne pravim novu![]()
Filter goriva najmeravam mijenjati nakon 3 god vozanja , motor je isti ovaj 1.6 HDi samo sa 115ks![]()