Strasni lav
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Re: Strasni lav
Slabo si čuo onda:
http://peugeotclub.ba/viewtopic.php?f=9 ... dalmi#p533
http://peugeotclub.ba/viewtopic.php?f=6 ... lmi#p23911
Nadam se da je kolega bolje sreće i da neće imati problema sa Lavom.
- Muhammed22
- Početnik
- Vozim: Peugeot 407
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
mara- je napisao/la:Slabo si čuo onda:
Ja sam bas citavo ove postove, i pravo su me bili zabrinuli,cak sam mislio da odustanem od kupovine kod njih i od ovog Pezoa.
Raspitivao se o utiscima kod drugih ljudi koji su kupovali kod njih i svi su mi gvoorili da su prezadovoljni s autom i da cu djaba platit majstora da ide s mnom gledati auto. Naravno platim kad idu tolike pare nek ide i ta " sica" majstoru. Mogu vam reci da ga majstor pretresao pravo cak je i meni dosadilo vala njegovo gledanja :-D Bilo je tu koja zamjerka oko limarije, al Boze moj nista strasno. Nije novo i ne bih ni valjalo da je sve pod konac ;-) Eh sad za tu garanciju za mjenjac i motor, pa ko bih normalan danas dao to, msm ja sam dobio taj papir al u biti dobijas garanciju na nesto sto se ne moze pokvariti ,a ne na potrosan materijal. Ja da budem miran godinu dana s lavom ja cu biti prezadovoljan...
- Muhammed22
- Početnik
-
kreha2 je napisao/la:Dobra 407ica, strašnu opremu ima
A i u dobrom si ga salonu kupio do sad nisam čuo da se na njih itko požalio.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvala drug, ma ljudi ko ljudi na svasta nesto se zale ... Kupuju auta visoke cijene a ne vode majstora i tako to, i onda kad se zeznu kriv im salon, a sami krivi u biti.

- neretva 1
- Napredan član
- Vozim: 407
- Motor: 1.6 HDI
- Ima zahvala: 40 puta
- pohvaljen: 14 puta
-
KRAMAR daje doživotno jamstvo na porijeklo i kilometražu a 6 mjeseci na motor i mjenjač. Bar je tako bilo prije 2 i pol godine
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
- Muhammed22
- Početnik
-
Isti slucaj kao i Dalmi dobijes dozivotnu garanciju na kilometree i porijeklo vozila da je auto EU porijekla.Eh sad da li daju na potrosan materijal garanciju to nezz..Uglavnom sve ti ga to dodje isto u biti...neretva 1 je napisao/la:KRAMAR daje doživotno jamstvo na porijeklo i kilometražu a 6 mjeseci na motor i mjenjač. Bar je tako bilo prije 2 i pol godine
- kreha2
- VIP Član
- Vozim: 206
- Motor: 1.4i 55kw
- Ima zahvala: 93 puta
- pohvaljen: 48 puta
-
Daje također i auto Pal iz Gruda.
Ali sve ti je do kakvog auta naletiš.
Ali sve ti je do kakvog auta naletiš.

- neretva 1
- Napredan član
- Vozim: 407
- Motor: 1.6 HDI
- Ima zahvala: 40 puta
- pohvaljen: 14 puta
-
U Kramara doživotno jamstvo na porijeklo znači da ako se ikad utvrdi (policija) da je auto ukradeno, prekucano... to ide na njihov trošak.
6-mjesečno jamstvo na motor i mjenjač je generalno na te 2 stvari bez potrošnog materijala.
6-mjesečno jamstvo na motor i mjenjač je generalno na te 2 stvari bez potrošnog materijala.
- Muhammed22
- Početnik
-
neretva 1 je napisao/la:U Kramara doživotno jamstvo na porijeklo znači da ako se ikad utvrdi (policija) da je auto ukradeno, prekucano... to ide na njihov trošak.
Pa to je to u biti imas garqnciju samo na porijeko..
Za mjenjac i motor to ti je isto da nemas, jer je potpuno nemoguce da ce ti to otic, i ako ode potrosan je materijal sto ne ulazi i garanciju...
- Struja
- VIP Član
- Vozim: 508
- Vozim: 508 RXH
- Motor: 2.0 135kw
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 45 puta
-
Iz mog licnog iskustva i odustajanja kupovine kod Dalmija:
Bila su dva vozila na stanju za koje su tvrdili da su kupljeni oba u njemackoj i da posjeduju kompletnu istoriju i racune,jer su vozila sa operativnog lizinga,ali nakon sto sam uzeo broj sasije vozila i prvo nazvao druga u Blok nije se podudarala zemlja porijekla,kao niti godina proizvodnje sa oba vozila.
Dalmi je tvrdio da je vozilo 2011ta godina iz njemacke,vozilo je bilo 2010ta godina i iz Belgije,zatim racuni za gume koje su mi poslali u prilog su imali 2 seta zimskih guma u dvije godine,a kilometraza vozila je bila 97 000,opet sam ostavio prostora kao firma je pa mozda...
Sto je bilo cudno sve sto su imali na autu radili su van ovlastenog servisa,jer u ovastenom gore nema istorije osim kontrolnog servisa nakon kupovine,a npr garancija je 4 godine kod njih gore...Niti ulje niti sta...
Iskustva drugih ljudi necu da spominjem da ne bude pogresno shvaceno,govorim samo licno...
Bila su dva vozila na stanju za koje su tvrdili da su kupljeni oba u njemackoj i da posjeduju kompletnu istoriju i racune,jer su vozila sa operativnog lizinga,ali nakon sto sam uzeo broj sasije vozila i prvo nazvao druga u Blok nije se podudarala zemlja porijekla,kao niti godina proizvodnje sa oba vozila.
Dalmi je tvrdio da je vozilo 2011ta godina iz njemacke,vozilo je bilo 2010ta godina i iz Belgije,zatim racuni za gume koje su mi poslali u prilog su imali 2 seta zimskih guma u dvije godine,a kilometraza vozila je bila 97 000,opet sam ostavio prostora kao firma je pa mozda...
Sto je bilo cudno sve sto su imali na autu radili su van ovlastenog servisa,jer u ovastenom gore nema istorije osim kontrolnog servisa nakon kupovine,a npr garancija je 4 godine kod njih gore...Niti ulje niti sta...
Iskustva drugih ljudi necu da spominjem da ne bude pogresno shvaceno,govorim samo licno...
- Struja
- VIP Član
- Vozim: 508
- Vozim: 508 RXH
- Motor: 2.0 135kw
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 45 puta
-
Re: RE: Re: Strasni lav
Kod Kramara imas dvije opcije garancije:Muhammed22 je napisao/la:neretva 1 je napisao/la:U Kramara doživotno jamstvo na porijeklo znači da ako se ikad utvrdi (policija) da je auto ukradeno, prekucano... to ide na njihov trošak.
Za mjenjac i motor to ti je isto da nemas, jer je potpuno nemoguce da ce ti to otic, i ako ode potrosan je materijal sto ne ulazi i garanciju...
6 mjeseci skolopovi motora bez turbine,dizni i mjenjac,naravno bez seta kvacila,ali i gift kartu za ovlaste i servis sa popustima,kao i to da sve probleme u skorijem roku oni otklone,poznaniku su motor zamijenili na Mondeu...
I opciju produzenog jamstva preko osiguranja na 2 godine od nekih 400km mislim gdje ulazi od sistema hladjenja,klime,kocnica itd itd...
- Muhammed22
- Početnik
-
Sve to stoji.i meni su prodavali pricu da je auto s njemackog lizinga.A mi fino dijagnostika ovo ono, kad auto iz belgije tamo se vozali onda su ga oni kupili i preko njemacke ga vamo uvezli tako nesto...uglavnom majstor je to sve saznao veoma lahko, tako da meni su mozda mogli prodat tu pricu al ne majstoru :-)Struja je napisao/la:Iz mog licnog iskustva i odustajanja kupovine kod Dalmija:
Uglavnom ovaj pezo je bio ispravan kad sam ga kupovao,zadovoljio je majstora tako da sam ga i uzeo..
- Muhammed22
- Početnik
-
Re: RE: Re: Strasni lav
Pa nista ondq sljedece auto uzet u kramaru abdStruja je napisao/la:Kod Kramara imas dvije opcije garancije:Muhammed22 je napisao/la:neretva 1 je napisao/la:U Kramara doživotno jamstvo na porijeklo znači da ako se ikad utvrdi (policija) da je auto ukradeno, prekucano... to ide na njihov trošak.
6 mjeseci skolopovi motora bez turbine,dizni i mjenjac,naravno bez seta kvacila,ali i gift kartu za ovlaste i servis sa popustima,kao i to da sve probleme u skorijem roku oni otklone,poznaniku su motor zamijenili na Mondeu...
I opciju produzenog jamstva preko osiguranja na 2 godine od nekih 400km mislim gdje ulazi od sistema hladjenja,klime,kocnica itd itd...

- MR-TZ
- Početnik
-
ovaj Pug mi je fantastican , vidjao sma ga na piku i imao je bas jaku cijenu , ali mislim da vrijedi svaku marku .... ako nije tajna za koliko si ga na kraju pazario ???