308 pun vode
- nidjam
- Aktivan član
- Vozim: peugeot 308
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 4 puta
-
308 pun vode
ja ne znam jesam samo ja peh sto se tice 308 ili ima i drugih slucajeva...
postoje 3 mjesta koja mi prave problem s vodom
1. keder ispod sajbe (o cemu sam i pisao u posebnoj temi)
2. ispod kedera na gepeku i slijeva se ispod rezervne gume
3. na vozacevim vratima ... to sam danas primjetio prilikom pranja .... sa stakla ulazi u vrata i onda ispod plastike na unutrasnjsti vrata kapa na podmetac ispod vozacevih nogu.... sva sreca pa su podmetaci gumeni i nije proslo u tapacirung...
Ovaj slucaj 1 i 2 cu rijesiti sillikoiranjem kroz par dana kad majstor bude slobodan , a ovaj 3. nisam siguran, mozda je do najlonske folije koja je ispod plastike ili cega vec...
jel imao iko problema s ovim?
postoje 3 mjesta koja mi prave problem s vodom
1. keder ispod sajbe (o cemu sam i pisao u posebnoj temi)
2. ispod kedera na gepeku i slijeva se ispod rezervne gume
3. na vozacevim vratima ... to sam danas primjetio prilikom pranja .... sa stakla ulazi u vrata i onda ispod plastike na unutrasnjsti vrata kapa na podmetac ispod vozacevih nogu.... sva sreca pa su podmetaci gumeni i nije proslo u tapacirung...
Ovaj slucaj 1 i 2 cu rijesiti sillikoiranjem kroz par dana kad majstor bude slobodan , a ovaj 3. nisam siguran, mozda je do najlonske folije koja je ispod plastike ili cega vec...
jel imao iko problema s ovim?
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 743 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Re: 308 pun vode
3. Probaj na dnu vrata ocistiti odvode ako su zacepljeni. Ako to ne rijesi problem, onda neko nije dobro stavio tapacirung, znaci da nesto u njemu ne dihtuje.
- anel90
- Početnik
- Vozim: Peugeot 308
- pohvaljen: 0
-
ja sam na 308 ici imao problem sa zadnjim lijevim vratima.Ostao mi auto na kisi jedno 3-4 sata a adobro jaka kisa bila i prilikom voznje tj kad sam kocio cujem vodu kako negdje ono bućka kao u stomaku.Kad sam izanalizirao skontam da je u vratima i tako drmao one gume na dnu vrata kad krenu voda kapati i jendo 10ak min tekla i vise mi se to nije pojavljivalo.Ni dan danas mi nije jasno , bas bi volio da neko to od raje ovde objasni ako zna
- nidjam
- Aktivan član
-
ista stvar se i kod mene desavala, ja sam to rijesio jednostavnoo... onaj keder koji ide ispod vrata ima kao male klinove koji ga pricvrscuju za vrata... jedan od tih sam izvadio i sad mi je keder malo odvojen od vrata, nekih par milimetara na jednom mjestu, i sva vda izlazi tudaanel90 je napisao/la:ja sam na 308 ici imao problem sa zadnjim lijevim vratima.Ostao mi auto na kisi jedno 3-4 sata a adobro jaka kisa bila i prilikom voznje tj kad sam kocio cujem vodu kako negdje ono bućka kao u stomaku.Kad sam izanalizirao skontam da je u vratima i tako drmao one gume na dnu vrata kad krenu voda kapati i jendo 10ak min tekla i vise mi se to nije pojavljivalo.Ni dan danas mi nije jasno , bas bi volio da neko to od raje ovde objasni ako zna
.
- nidjam
- Aktivan član
-
anel90 je napisao/la:ja sam na 308 ici imao problem sa zadnjim lijevim vratima.Ostao mi auto na kisi jedno 3-4 sata a adobro jaka kisa bila i prilikom voznje tj kad sam kocio cujem vodu kako negdje ono bućka kao u stomaku.Kad sam izanalizirao skontam da je u vratima i tako drmao one gume na dnu vrata kad krenu voda kapati i jendo 10ak min tekla i vise mi se to nije pojavljivalo.Ni dan danas mi nije jasno , bas bi volio da neko to od raje ovde objasni ako zna
stvar je u tome da su ostavili jako male odvode na dnu vrata koji se lako zacepe, a na 308 je veoma losa kvaliteta gumica oko prozora...
Nije toliko ni do kvalitete gumica koliko je do lose izvedbe i postavljanja samih... Obrati paznju koliko u krajevima prozora imas prostora kroz koji prolazi voda koja se slijeva niz njih, a te rupice na dnu jednostavno ne mogu da istrpe toliku vodu i da se ne zacepe prljavstinom... Uzmi jedan ov ovih klinova koji fiksiraju gumu i samo ga izvadi iz vrata, ne iz gume i tako ostavi, voda se vise nece nakupljati....na 307 je to puno kvalitetnije i preciznije izvedeno i na njemu nemam problema s tim... jako sam razocaran u 308 s te strane...
- Struja
- VIP Član
- Vozim: 508
- Vozim: 508 RXH
- Motor: 2.0 135kw
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 45 puta
-
Odvode procackati zicom ili izbusiti dvije rupe,ja sam izbusio rupe,takodjer skinuo panel i izolaciju zalijepio,jer je pukla
- nidjam
- Aktivan član
-
pod izolacija mislis na onu gumiranu koja ide ispod plastike na vratima... oko zvucnika i slicno?Struja je napisao/la:Odvode procackati zicom ili izbusiti dvije rupe,ja sam izbusio rupe,takodjer skinuo panel i izolaciju zalijepio,jer je pukla
- Struja
- VIP Član
- Vozim: 508
- Vozim: 508 RXH
- Motor: 2.0 135kw
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 45 puta
-
Da,odlijepila se na par mjesta bila,pa je silikonom zalijepili,jer ona sprijecava vodu koja prolazi od prozora i usmjerava je bas na te odvode dole...samo moras kupiti zabice,jsr kad se skida panel dosta ih popuca,a eto meni opet samo dvije pukle :)
- nidjam
- Aktivan član
-
gdje si nabavio te "zabice" vidio sam na youtube da prilikom mjenjanja stavlja neke cepove nove, vjerovatno je to to, ako nadjes sliku stavi link u odgovorStruja je napisao/la:Da,odlijepila se na par mjesta bila,pa je silikonom zalijepili,jer ona sprijecava vodu koja prolazi od prozora i usmjerava je bas na te odvode dole...samo moras kupiti zabice,jsr kad se skida panel dosta ih popuca,a eto meni opet samo dvije pukle :)