voda u kabini p307
- edinmk2
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 11 puta
-
voda u kabini p307
neki dan usisavajući auto primjetim vodu ispod vozačevevih nogu prvo na šta sam posumnjo su gumice na malom hladnjaku jer mi nije bilo pare kad upalim grijanje šta više grijanje radi prerfektno,provjerim nivo vode u boci ima dovoljno.Sad me zanima do čega bi moglo biti čak ima i nazad,vjerovatno kad idem uzbrdo slije se i iza
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Re: voda u kabini p307
Ako ti ne opada nivo vode u posudi sistema onda ti pusta kisu unutar kabine. Provjeri za pocetak a to ti je i najlakse one rupice za odvod vode u vratima.
- micija
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 5008
- Ima zahvala: 52 puta
- pohvaljen: 27 puta
- Kontakt:
-
Kod mene kod suvozaca se provuce kad perem auto i spricom bas priblizim,tesko sam skontao da ipak pritisak nabije vodu kraj kedera negdje unutra.
Diagbox- forumasima gratis pregled ljubimca.
Diagbox- forumasima gratis pregled ljubimca.
- dino
- Moderator
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Može biti i da ulazi napred pored sajli i poluga kvačila , mjenjača, kočnica,...ili ispod nogu. Postoje gume koje odvajaju vanjski prostor od unutarnjeg i možda je neka oštećena.
- Početnik
- Vozim: 301
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Provjeri odvod kondenzata na klimi.
Ja sam sličan problem imao na 406 i ubio sam se dok nisam našao začepljen odvod kondenzata. Nemam pojma gdje se nalazi na 307, ali možda pomogne.
Ja sam sličan problem imao na 406 i ubio sam se dok nisam našao začepljen odvod kondenzata. Nemam pojma gdje se nalazi na 307, ali možda pomogne.

- Miki 307
- Aktivan član
- pohvaljen: 3 puta
-
Da se nadovežem na problem, mene iznenadijo prošle sedmice puno korito kišnice od pozadi gde se nalazi rezervni točak. Gledao sam oko svijetala ali kako ustanoviti gde ulazi kišnica ?? Voda se salijeva napred sa ljeve strane ide pod tepihe zadnjih putnika i dalje napred pod tepihe vozača. Problem je velik, vlaga velika u kolima. Gde gledati ?
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Najbolje ti je sve posusiti u gepeku i nakon toga polako slaufom poljevati morao bi se vidjeti curak kuda pusta. Za pocetak najvise paznju obrati oko farova , a onda dalje...
- Miki 307
- Aktivan član
- pohvaljen: 3 puta
-
pregledao sam i ustanovijo kako ulazi na zadnje zračnike oko dihtunge pod zadnjim odbijačem, moram skidati čitav zadnji odbijač pa lepo zakitati tamo oko zračnika, oko svjetala ne pusta ništa, moram skinuti još tapetu zadnjih gepek vrata pa valljda zna ulaziti i na dihtungi zadnje brave za otvaranje i gore na 3. bremz svjetlu, moraču sve to zakitatim da mirno spavam.