lezaj amortizera ili kako vec
- elvis88
- Početnik
- Vozim: pežo 307
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
lezaj amortizera ili kako vec
Drugari da vam se ispovijedim. Naravno imam problem. Radi se o sledecem: Otisao sam kod "majstora" jer mi je skripalo nesto oko guma kad motam volan. Pregleda on i kaze da da su otisli lezajevi amortizera. Kupim to, on zamijeni. Al tek tad je pocelo da skripi. Odem kod drugog, kaze oept lezajevi, i opet sve isto. Eh sad, gledajuci klipove na youtube vidim zamjenu amortizera i uocim jedan dio za koji prvi majstor nije bio siguran da li treba da se ponovo vrati na oprugu. Pobudi se sumnja da je bas taj dio problem cijelo vrijeme. Sad kad se raspitujem jedan amortizer kosta 80 KM, a meni treba samo taj djelic. Moze li se to gdje nabaviti da ne kupujem cijeli amortizer. Pokusavao sam ubaciit sliku ali ne ide, ali sam nasao link.Problematicni dio se nalazi na lijevoj strani slike. Unaprijed hvala

- Miki 307
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 307
- pohvaljen: 3 puta
-
Re: lezaj amortizera ili kako vec
to je podložna guma federa-opruge. To obavezno ide ispod na ležaj da legne lepo i da ne škripi. Ima na ovlaštenom servisu
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 745 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Problematicni dio mozes kupiti u svim auto dijelovima, posebno.. ne ide uopste uz amortizer. Mislim da sam ja oboje platio 27KM. Imas u tom mom DIY sve objasnjeno 

- elvis88
- Početnik
-
Inspirisan tvojim DIY, odlucio sam i ja oprobati se u popravci. Tu mi je dobro sve objasnjeno, tako da nadam se uspjehu :) Nasao sam polovne, oba za 30 KM, vidjet cu u kakvom su stanju.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 745 puta
- pohvaljen: 386 puta
-

- elvis88
- Početnik
-
Problem rijesen. Uspio sam naci polovne gume, za 30 KM. Nisam svojim rukama odradio,ali bi pohvalio i preporucio ljude iz Guma m servisa Tuzla, koji su me iznenadili prijatnošću i profesionalnosšću.I hvala svima koji su mi pomogli na bilo koji nacin :)