lezaj amortizera ili kako vec

Odgovori
elvis88
Početnik
Vozim: pežo 307
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

lezaj amortizera ili kako vec

Post Postao/la elvis88 »

Drugari da vam se ispovijedim. Naravno imam problem. Radi se o sledecem: Otisao sam kod "majstora" jer mi je skripalo nesto oko guma kad motam volan. Pregleda on i kaze da da su otisli lezajevi amortizera. Kupim to, on zamijeni. Al tek tad je pocelo da skripi. Odem kod drugog, kaze oept lezajevi, i opet sve isto. Eh sad, gledajuci klipove na youtube vidim zamjenu amortizera i uocim jedan dio za koji prvi majstor nije bio siguran da li treba da se ponovo vrati na oprugu. Pobudi se sumnja da je bas taj dio problem cijelo vrijeme. Sad kad se raspitujem jedan amortizer kosta 80 KM, a meni treba samo taj djelic. Moze li se to gdje nabaviti da ne kupujem cijeli amortizer. Pokusavao sam ubaciit sliku ali ne ide, ali sam nasao link.Problematicni dio se nalazi na lijevoj strani slike. Unaprijed hvala

slika
Miki 307
Aktivan član
Vozim: Peugeot 307
 pohvaljen: 3 puta
garage

Re: lezaj amortizera ili kako vec

Post Postao/la Miki 307 »

to je podložna guma federa-opruge. To obavezno ide ispod na ležaj da legne lepo i da ne škripi. Ima na ovlaštenom servisu
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 745 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Problematicni dio mozes kupiti u svim auto dijelovima, posebno.. ne ide uopste uz amortizer. Mislim da sam ja oboje platio 27KM. Imas u tom mom DIY sve objasnjeno ;)
elvis88
Početnik
garage

Post Postao/la elvis88 »

Inspirisan tvojim DIY, odlucio sam i ja oprobati se u popravci. Tu mi je dobro sve objasnjeno, tako da nadam se uspjehu :) Nasao sam polovne, oba za 30 KM, vidjet cu u kakvom su stanju.
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

:beer: svaka cast, drago mi je ako sam bio od neke pomoci. Ako sta zapne, pitaj. I svakako provjeri u auto dijelovima da li imaju nove da se uzmu.
elvis88
Početnik
garage

Post Postao/la elvis88 »

Problem rijesen. Uspio sam naci polovne gume, za 30 KM. Nisam svojim rukama odradio,ali bi pohvalio i preporucio ljude iz Guma m servisa Tuzla, koji su me iznenadili prijatnošću i profesionalnosšću.I hvala svima koji su mi pomogli na bilo koji nacin :)
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Super pa si to rijesio.. :handclap:
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”