Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Uvezen je iz Njemacke, dosta dobro ocuvan, bas sam se iznenadio kad je dosao. Mada imam nekih sitnica na njemu porediti jos iako sam kamaru toga vec uradio. stigao je u februaru, a tek prije desetak dana sam dobio tablice i saobracajnu. Trenutno nisam bas pri parama, pa da ga sredjujem, ali planiram ako Bog da, malo ga tunirat.
motor je 2.0 HDI, 100 kW, taj sam iskljucivo i trazio.
Iskreno, dugo sam trazio auto za sebe, da mi se svidja, jer ne volim mala auta. pa sam samo gledao limuzine, od audija a6, mercedesa e klase, opela vectre gts, bmw-a e39, pa tako i 407... Nisam slusao babske price, nego sam sam istrazivao, na kraju je presudila unutrasnjost, i osjecaj za volanom, gdje je 407 itekako izdominirao, prije nego sto cu se odluciti za 407, nazvao sam prijatelja koji ima takvog, da se nademo i da ja pogledam kakav je to auto. I potrefio se sumrak, tako da sve one lampice, kad su se popalile u njemu i dugmici, na prethodno, osjetnu masivnost i komfor odlucio sam se za lava. Zaista uzivam u voznji i sama voznja 407ce, je prica za sebe, ali cu je staviti u jednu rijec: LAĐA.
pa dje si Harune si ziv ti hahaha, hvala drug i tebe tvoj da sluzi. a jest prijatelj je iz Kaknja, onaj sivi metalic 407, sa folijama na staklima i na krovu
Naravno da sam planirao raditi još na njemu, mada neću ništa odma, jer je stvarno ko nov, vjerovatno je jedan od najocuvajnijih primjera. I kad budem radio, to ce biti blage neke stvari, tacnije sitnice. U planu mi je ljepljenje folije na štopke, možda neke 30 postotne na stakla, obrve na farove i eventualno, neki dobar set ljetnih felgi i guma.
Prije same obrade cu svakako uraditi pripremu u photoshopu, tako da možete vizuelo vidjeti otprilike o cemu se radi.
Isto tako truda i novca cu uložiti ako Bog da u unutrašnjost, ubaciti mu veliku navigaciju, led žicu, stavit hromirane detalje na volan, i prisit na sjedista svoj nadimak kerber, jer mi je platno jednog sjedista na boku, malo poderano.
Uglavnom planiram sa njim ici na okupljanja, ljubitelja automobila. Pa valjda se vidimo, ako Bog da.