Dugo se nije ništa pisalo ovdje. Evo jedan update. Nešto što sam dugo tražio, možda čak i 2 godine.
Prije je bilo ovako:
Sada je ovako:
Dakle, postojeću navigaciju RT3 sam zamijenio sa novijom i modernijom navigacijom RT6 (RNEG2) i sklonio sam naknadno ugrađen Sony radio. Sa ovom navigacijom sam dobio USB, bluetooth povezivanje što mi omogućava razgovor preko telefona i puštanje muzike sa telefona. Navigacija je takođe modernija, mogu se dodati tačke interesovanja, radari, i još uvijek dobija novije mape, što više nije slučaj sa RT3. Ekran je takođe veće rezolucije.
Navigaciju sam kupio na jednom francuskom forumu, ekran je nov, navi je polovna. Kačenje ekrana nije odgovaralo, to sam odmah znao, nije imao ovaj Francuz, pa sam morao da improvizujem da bi ga gore smjestio. Kod navigacije je bilo prepravki ožičenja, ništa se nije moralo sjeći, pinovi se mogu lako vaditi iz džeka i prebaciti na odgovarajuće mjesto.
Koristim priliku da se još jednom zahvalim Anelu koji mi je kodirao novi radio. Dosta nam je vremena trebalo (dva puta sam dolazio) jer je teško doći do informacija kako se kodira pošto RT6 nikada nije išao u 307 fabrički. Nije bilo u pitanju samo kodiranje VIN broja, nego inače je trebalo podesiti navigaciju preko Diagbox-a, pošto mi nisu sva dugmad radila i nisam skoro nikako mogao koristiti navigaciju jer OK dugme i nazad nisu radili.
Svakako će napraviti mali DIY kako to sve ide, ako se još neko na ovo odluči. Evo slika prve probe:
Changer što je na slici je od RT3 navigacije, samo stoji da popuni rupu, čekam iz ovlaštenog da stigne onaj pretinac što tu bude, ali sa rupom za USB, koji mi je trenutno sakriven ispod pepeljare.
Pošto kod nas nisam mogao naći, čekam takođe iz Amerike da mi stigne high to low konverter da bih mogao spojiti woofer.