Prvo verglanje - problem.

Odgovori
kliker
Aktivan član
Vozim: Peugeot 307 1.4 HDI
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Prvo verglanje - problem.

Post Postao/la kliker »

Pozdrav za ekipu,

Ovako. Desava mi se zadnja dva mjeseca da prilikom prvog verglanja nakon sto je auto bilo izgaseno nekih cca 12 sati ( ili ti ga preko noci) nece da upali. Znaci vergla i nema nikakvog znaka, pustis kljuc i opet verglas , nista, mogao bi tako dok akomulator ne sprzis.

A fora je cim prvi put zavergla a ne upali, vratim kljuc na 0, i ponovo dam kontakt i zavergla upali bez problema. Sto bi rekli drugi put iz prve :D I onda upali cuvenu antupollution gresku i crvenu motor lampicu. Dalje se vozim auto normala radi, kasnije pali iz prve i greska se sama poništi i sve tako iznova nakon 3,4 ili 5 dana .

Jel imao iko slicno nešto ?
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Re: Prvo verglanje - problem.

Post Postao/la anel007 »

odvezi na dijagnostiku da vidis kakvu ti gresku izbacuje

imao sam ja skoro pa isti problem mada je kod mene benzin u pitanju, dijagonostika pokazala senzor radilice los i nakon zamjene isto stanje bilo, na kraju problem bio u pumpi goriva nije pri kontaktu dovoljan pritisak nabijala i zbog toga verglao a nije palio

ali opet kazem benzin i dizel dva svijeta razlicita pa ti to prvo fino ispitaj
slika ¦ slika
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Bez dijagnostike mozes samo nagadjati ...
I meni se cini da je do pumpe ali opet, dijagnostika je ta koja ce ti reci odakle da krenes....
Aethaercyn
Početnik
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79 kW
Ima zahvala: 1 put
garage

Post Postao/la Aethaercyn »

I ja imam sličan problem u zadnjih par dana. Samo kod mene upali ali duze mi vergla. Znaci, ako nisam palio auto 5-7 sati tesko mi pali. Nakon krace voznje, auto ugasim i ponovo upalim bez problema. Kao da ga "tusi" nesto prilikom paljenja. I kada upali zatrese mi se cijeli motor. Dijagnostika = :ok: Nista mi nije pokazalo. Majstor koji mi radi auto vec duze vrijeme sumnja na injektore/dizne zato sto sam mu rekao da mi izbacuje i crni dim na vecim obrtajima (kad ga turiram). Kupio sam ga sa uklonjenim FAP filterom, a čitao sam da kada se ukloni FAP filter moze doci do vece koncentracije izduvnih gasova (crni dim?!?!) :?: Sto se tiče vuče sve je uredu. Auto normalno ide.
ArminM
VIP Član
Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 18 puta
garage

Post Postao/la ArminM »

Jel klepece kad upali. Pusi li ?

Ako se desava ovo sto pitam egr ventil je u pitanju. Dijagnostika ga nikad nece otkrit ;)

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
kliker
Aktivan član
garage

Post Postao/la kliker »

Meni se desava jednom sedmicno , vergla ono krvnicki. Dijagnostika ne pokazje nista, mjenjao mi neki senzor , pokazivao mi ga je stvarno je bio u lasem stanju zice se pokidale ali i dalje imam isti problem tako da trenutno ne znam sta da radim. Cekam da mi se potrefi greska u zgodno vrijeme pa da mu ga odvezem, jer se nakon sljedeceg paljenja sam ponisti :(
Aethaercyn
Početnik
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79 kW
Ima zahvala: 1 put
garage

Post Postao/la Aethaercyn »

ArminM je napisao/la:Jel klepece kad upali. Pusi li ?

Ako se desava ovo sto pitam egr ventil je u pitanju. Dijagnostika ga nikad nece otkrit ;)

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
Ne znam je li se ovo odnosilo na me, ali culo je se klepetanje i izbacivao je crni dim na malo vecim obrtajima.
kliker
Aktivan član
garage

Post Postao/la kliker »

I dalje nisam rijesio problem, mjenjao sam i filter nafte , kontam da nije nesto do one elektronike u njemu , posto ima onaj grijac u sebi. Moze li biti pumpa se ne upali u datom trenutku kada dam kontakt pa auto samo vergla, ili da skinem konektor na pumpi pa ga malo kontakt sprejem ? mogu li ista tu pokvariti ? Mislim auto radi normalno smo mi to ide na zivece ne volim kad mi nesto ne stima , iako se desava jednom sedmicno ...
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Post Postao/la dino »

Kada daš kontakt trebalo bi da se čuje rad pumpe u rezervoaru. Negdje štopa u dovodu goriva do motora. Kao da prilikom dužeg gašenja auta dolazi do povlačenja goriva iz sistema i stvaranja vakum prostora pa pumpa ne može nabiti gorivo u sistem. Nemam iskustva ni ideju, jedino detaljno pregledati komplet sistem od pumpe, cijevi,...

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
kliker
Aktivan član
garage

Post Postao/la kliker »

Kad dam kontak ne cujem nikakvu pumpu , ali auto opet upali, ako mislis na onaj zvuk kao zujanje, zar pumpa radi kad se da kontakt ?

Dalje, danas sam skidao poklopac iznad pumpe goriva , bilo je dosta prašine na njoj, kontam da sve to ocistim i da skinam konektor i posprejam kontakt sprejom, mada onaj konktor ima neku foru za skidanje pa me strah da ga ne slomim, ako neko zna kako neke napise :D

Trebao bi i negdje biti relej pumpe , pokusavam naci na google ali ne ide stalno me negdje drugo vuce, ako neko zna gdje je nek pise kontam da ga zamjenim ne bi trebao biti skup ? koliko skonta negdje je iza osiguraca ispod haube ?

Ne radim ovo da bi ustedio jednostavno auto radi normalno samo je taj problem kod 1 od 10 paljenja , a majstori nece da se bave tim, samo kazu vozaj da vidimo hoce li se jos nesto desiti, a meni to smeta :D
karabajastart
VIP Član
Vozim: Peugeot 206
Ima zahvala: 201 put
 pohvaljen: 141 put
garage

Post Postao/la karabajastart »

Jesi razmišljao o codu kljuca,bravi itd...probaj drugim kljucem paliti,ne znam,nisam pametan,koji je motor ?

Sent from my E2303 using Tapatalk
kliker
Aktivan član
garage

Post Postao/la kliker »

Mislim da je u kodu ili bravi ne bi nikako verglao, on vergle ko lud ... 1.4 HDI 2003 g
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”