Peugeot 307 1.6 66 kw

Odgovori
TarikGracic
Početnik
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Peugeot 307 1.6 66 kw

Post Postao/la TarikGracic »

Ovo mozda i nije kvar, ali meni se svakako cini da nesto mozda nije ok.
Kada vozim malo sporije a u visoj brzini , tj vozim na nizim obrtajima (ispod 1500) javlja mi se jace brujanje i kao blage vibracije. To brujanje se dodatno pojaca kada stisnem gas i nestaje kada se malo povecaju obrtaji na 1800 i vise.
Znam da je normalno da auto bruji vise na nizim obrtajima ali ovo mi je nekako neobicno. Tim vise sto mi stari ima isto 307 1.6 66 kw, samo SW i kod njega se to uopste ne cuje.
Majstor kaze da je sve ok s autom, da je tehnicki potpuno ispravan. Mozda i ja umisljam malo. Ako neko ima iskustva u vezi ovoga bio bih zahvalan na pomoci

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk
karabajastart
VIP Član
Vozim: Peugeot 206
Ima zahvala: 201 put
 pohvaljen: 141 put
garage

Re: Peugeot 307 1.6 66 kw

Post Postao/la karabajastart »

Ne znam jel dizel ili benz ali kako god,tvoja je greška,u tom rezimu obrtaja se ne vozi,niti se ubrzava naglo iz dna obrtaja,logično je da se auto raspada,bruji,ako pokušavaš ubrzati ispod 1500 a npr u 3 ili 4 si brzini,to je patnja za auto,plus trošiš više goriva a vjerovatno misliš suprotno...

Sent from my E2303 using Tapatalk
TarikGracic
Početnik
garage

Re: RE: Re: Peugeot 307 1.6 66 kw

karabajastart je napisao/la:Ne znam jel dizel ili benz ali kako god,tvoja je greška,u tom rezimu obrtaja se ne vozi,niti se ubrzava naglo iz dna obrtaja,logično je da se auto raspada,bruji,ako pokušavaš ubrzati ispod 1500 a npr u 3 ili 4 si brzini,to je patnja za auto,plus trošiš više goriva a vjerovatno misliš suprotno...

Dizel je, nije benzin. Ne bih da se pravdam nesto, vozac sam od 2001 god i vozio sam mnogo auta. Ne ubrzavam naglo, radi se o normalnoj voznji npr u 3 brzini na oko 40 km/h , auto bruji i pojavljuju se vibracije, a radi se o 1500 obrtaja u tom momentu sto nije skroz malo. Ako vratim u 2 onda auto "ruči" i automatski ode preko 2000 obrtaja, gdje mi je logicno da ne mogu onda vozit u 2 vec po osjecaju vidis da treba saltati u visu brzinu, ali onda u 3 bruji dok ne ubrzam na nekih 50-60 km/h i dok ne dodje na 2000 obrtaja skoro.
Kazem opet imam drugo auto potpuno isti motor i to se ne desava.
Od nekud te vibracije i pojacano brujanje moraju dolaziti a mehanicar kaze da je sve ok. Nije mi jasno nikako al et...

karabajastart
VIP Član
Vozim: Peugeot 206
Ima zahvala: 201 put
 pohvaljen: 141 put
garage

Re: Peugeot 307 1.6 66 kw

Post Postao/la karabajastart »

Kazem nije zdravo,isplatnije ti je voziti kilometar u drugoj na 2200 nego ga gušiti u 3 brzini,tako ti trpi zamajac,koji je nažalost (provjeriti) vjerovatno otišao jer ne može prikrivati te vibracije i buku...nadam se da griješim.poz

TarikGracic
Početnik
garage

Re: RE: Re: Peugeot 307 1.6 66 kw

karabajastart je napisao/la:Kazem nije zdravo,isplatnije ti je voziti kilometar u drugoj na 2200 nego ga gušiti u 3 brzini,tako ti trpi zamajac,koji je nažalost (provjeriti) vjerovatno otišao jer ne može prikrivati te vibracije i buku...nadam se da griješim.poz

Moguce je, ne znam. Provjerit cu svakako, sta cu moram.
Hvala na sugestiji. Pozz

Odgovori

Natrag na “Kvarovi”