sonnyblack je napisao/la:Pozdrav
...Kad je majstor skinuo originalne i kad smo uporedili s ovima Mahle, iznenadili smo se pravo koliko je Mahle robusniji i kvalitetniji. Jest da je skuplji od ostalih (ne nam da li je od originalnog - iako cijena nije mjerilo jer na originalnim je skoro dupla marza) ali vrijedi svake marke i nemam vise problema sa stabilizatorima.
Zet mi je radio u auto dijelovima prije, marža je otprilike 100% minimalna na sve, neki prodavci čak idu sa 200%, sitnice nekakve idu po 300-400% pa i više.
Start stop sistem nema nikakav dodatni (mikro) remen koliko znam nego je samo ovaj koji ima jači jer preko njega pali, obični bi vjerovatno kratko trajao odnosno pokidao bi ga... Za španere ne znam, kod nas su dva samoštelujuća a bez start stop sistema ne znam kakvi idu... Meni nisu mijenjali odmah uz veliki servis jer kao nije trebalo međutim španeri su riknuli 15.000 posle tako da sam samo ruke bezze dva puta platio, izašlo bi me jeftinije da sam sve odradio odmah. Što se tiče velikog servisa, ja sam imao predračun na oko 500-520KM sa svim, u ovlaštenom (onaj što ga ti ne voliš

).
Kolega Worf, što se tiče problema sa balastima, vjerovatno je ugrađivao nekvalitetne, nemoguće da tako brzo odu, kod mene su gotovo najjeftiniji pa rade evo sad će u novembru 2 godine, nikad sijalica nijedna nije otišla a ni balast niti ikakve greške prijavljuje, nula problema.
Nije mi samo jasno šta ti je naplatio 300 i 150KM, tu popravku/zamjenu balasta?!
Kako kolega Avicii reče, za 150KM se kod nas mogu kupiti odlični setovi (koji su vani otprilike pola te cijene), a sigurno i ti balasti koji su potrebni za fabričke xenone.