Automatska svetla na 307-ici

Odgovori
Davor The Great :)
Napredan član
Vozim: Peugeot 307 SW
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 2 puta
Kontakt:
garage

Automatska svetla na 307-ici

Post Postao/la Davor The Great :) »

Pozdrav svim clanovima i ljubiteljima... Nije me bilo neko vreme jer je poprilično turbulentno kod mene ali eto, imam jedno pitanje pa da se obratim poznavaocima
Naime, na autu imam senzor za svetla i cim je malo tamnije napolju, pali ih automatski, tu nema sta.
Ono sto me buni je sledece:
Ako na ručici upalim svetla (jer je suviše svetlo napolju pa senzor ne pali sam) i vozim neko vreme (moze biti i krace i duze), kad ugasim auto, nekad mi automatski ugasi i svetla (i upali ih opet kada startujem auto - startujem motor, ne odmah cim dam kontakt) a nekad (u vecini slucajeva) ih ne gasi kada ugasim auto...

Da li neko zna kako bi trebalo to da bude i ako nesto nije u redu, sta/gde bi trebao prvo da gledam?

Hvala unapred svima

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Re: Automatska svetla na 307-ici

Post Postao/la mara- »

Koje godište i piše li na ručici auto? Kod mene nema auto, a imam isto senzor kao ti. Nakon gašenja auta, ako je upaljeno na ručici, svjetla ostaju upaljena, a ako tako ostanu, ugasiće se kada auto uđe u economy mode. E sad možda je kod tebe preslab akumulator pa brzo uđe u economy mode, mada ne znam opet da li može tako brzo.
Napredan član
Kontakt:
garage

Auto je 2003 god. Da, na levoj rucici pise auto, izguglao sam da kada se da kontakt "na prvi korak" (ne znam tacno kako se zove, AC mod ili tako nesto) i drzi se to dugme auto par sekundi, cuje se kao zvono i ispise mi na displeju Automatic Light Mode Activated... Kada je to iskljuceno, onda mi ne pali svetla kad je mrak (kao da ni nema senzora)...
Ali ovo mi je bilo čudno, nekad ugasi svetla kad ugasim auto, a nekad ne, pa ne znam da li je neki bug ili nesto treće

micija
VIP Član
Vozim: Peugeot 5008
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 27 puta
Kontakt:
garage

Post Postao/la micija »

Malo blentavi komp drzi ga na automatsko najbolje je,senzor prelijepi crnom trakom i palit ce i po danu odma kratka a najbolje je diagnostikom da ti neko nastima da se pale odma cim palis auto a gase naravno kad ugasis.

Послато са F8331 уз помоћ Тапатока
crankshaft
Aktivan član
Vozim: Peugeot 308 1.6 HDI
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la crankshaft »

i ja sam isto uradio to sa crnom folijom preklopio senzor i svjetla se pale automatski prilikom pokretanja motora. a kod nekih modela kao npr. kod mene (SW 2008.god) dijagnostikom se ne moze ukljuciti ili iskljuciti auto svjetla pri startanju motora, tako da je najbolje rijesenje crna folija ili naljepnica :D A provjeri isto u opcijama boarda da li su aktivirana guide lamps ( Follow me home opcija) ako je aktivirano ,nakon gasenja auta svjetla ostaju upaljena 30-tak sekundi ili economic mode nisam siguran :)
Napredan član
Kontakt:
garage

Hvala Micija, hvala Crankshaft. Msm da kod mog modela nema te opcije follow me home, moj je model 2003 god... Kad je noc, svetla ostanu upaljena jos nekih 30-60 sekundi (tako nekako) ili dok ne zakljucam auto, kako ga zakljucam odmah se ugase... Neko mi je vec rekao na forumu da ima opcija da se uključe "dnevna" svetla ali nikako da odem negde da ga nakačim na komp da vidim da li ima tu opciju, pa da ujedno vidim da li moze i tempomat da se uključi pošto sam gledao ispod volana, ima priprema za tempomat...
Hvala jos jednom, vidim i ja da cu da nalepim crnu izolirku i kraj

mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Post Postao/la mara- »

crankshaft je napisao/la:i ja sam isto uradio to sa crnom folijom preklopio senzor i svjetla se pale automatski prilikom pokretanja motora. a kod nekih modela kao npr. kod mene (SW 2008.god) dijagnostikom se ne moze ukljuciti ili iskljuciti auto svjetla pri startanju motora, tako da je najbolje rijesenje crna folija ili naljepnica :D A provjeri isto u opcijama boarda da li su aktivirana guide lamps ( Follow me home opcija) ako je aktivirano ,nakon gasenja auta svjetla ostaju upaljena 30-tak sekundi ili economic mode nisam siguran :)
Može se sigurno isključiti, samo taj što je pokušao ne zna.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
micija
VIP Član
Vozim: Peugeot 5008
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 27 puta
Kontakt:
garage

Post Postao/la micija »

Da ! Ja sebi na 2002 god autu ranije ukljucio i ukljucio i tempomat i samo kupio rucicu tempomata ustekao i gaas. Bio mi crkao na kocnici prekidac i to zamjenili i tempomat radio bez problema.
Emirsson
Početnik
Vozim: 407
Vozim: Peugeot 407 SW
Motor: 2.0 HDI 136
Ima zahvala: 4 puta
 pohvaljen: 8 puta
garage

Post Postao/la Emirsson »

Na mom SW-u imaju automatska svjetla, senzor na sajbi, ukljuceno Automatic light.., ali ne rade kako treba. Cim okrenem kljuc (kontakt) svjetla se upale! Provjerio na PP2000, i izbaci gresku "Rain Sensor cannot be adopted". Prepostavljam da to ima veze i sa senzorom svjetala jer su u jednom kucistu. Probao drugi senzor, isto. Ne kontam...
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”