Zamjena selena
- struja987
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 1 put
- pohvaljen: 1 put
-
Re: Zamjena selena
Ja sam imao tu srecu da naletim na auto koje ocigledno nije odrzavano po pravilu, al sta mogu sad? Opet kazem uzeo sam auto koje se meni svidja i koje sam ja htjeo lada se sve privede kraju ako bog da trebao bi biti rahat narednih godina. Gledao sam na netu za te opruge pa ako nike tajna gdje se mogu naruciti uzeo bi i ja sebi jer ih nema trenutno kod mene.Philby je napisao/la:Uvijek ima neka sitnica da zeza, ali kad se sredi polako onda si miran na duže staze. Čeljusti se mogu reparirati ako ima neko oštećenje, možda ne mora odma zamjena zbog mehanizma koji je zapekao od nekorištenja.
Nemoj ovo shvatiti kao pametovanje, ali ručnu treba malo češće korisiti baš da se izbjegnu ti problemi. Povremeno valja i u vožnji probati kad nema gužve da se zna je li u funkciji za nedaj Bože (dešavalo mi se da nožna otkaže poslušnost pa ova mora uvijek biti ispravna).
Još jedna stvar, ako sajla ili mehanizam zaglave, nebi bilo loše da se ugrade opruge koje vraćaju isti. Fabrički na pežou ne dolaze koliko znam, ali imaju prorezi gdje se postavljaju pošto su čeljusti iste za mnoga vozila drugih proizvođača. Meni se desilo početkom mjeseca da točak blokira zbog zaleđene ručne pa sa sam naručio iste i staviću ih da se osiguram.
Da samo provjerim jesam li dobro razumio 30 km ruke + cijena selena za jednu stranu?ro.OXy' je napisao/la:evo da ti ja kazem kod mene u servisu kako bi te dosle ruke... piksne prednjih lafeta islo bi 30 KM po strani ,a za zadnji most uzimamo 40 KM po strani...
a selene zadnjeg mosta su kod nas oko 48 KM mislim da je 24 KM komad ... tako da su ti nekako realne cijene ruku za te radove sa piksnama jer zandji most se mora raskaciti kako bi se napiksovale te piksne bas je muka ima sigurno 3-4 sata posla,a prednje lafete se skidaju i presom se nabijaju nove piksne
Sent from my STF-L09 using Tapatalk
- Philby
- VIP Član
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi, 66 kW
- Ima zahvala: 33 puta
- pohvaljen: 159 puta
-
Re: Zamjena selena
Na placu su skoro svi takvi, kad sam ja obilazio na prvi pogled se vidjelo da su na većini diskovi i gume dali svoje. Na dizalici i u pravoj vožnji bi se sigurno tek potvrdilo pravo stanje, ali šta vrijedi kad niko neda da se makneš dalje od placa.struja987 je napisao/la:Ja sam imao tu srecu da naletim na auto koje ocigledno nije odrzavano po pravilu, al sta mogu sad? Opet kazem uzeo sam auto koje se meni svidja i koje sam ja htjeo lada se sve privede kraju ako bog da trebao bi biti rahat narednih godina. Gledao sam na netu za te opruge pa ako nike tajna gdje se mogu naruciti uzeo bi i ja sebi jer ih nema trenutno kod mene.
Tako, neka te utješi da bi i sa drugim vjerovatno slično prošao. :)
Što se tiče opruga, na ebay sam naručio neke, čini mi se od seata. Sa telefona sam pa ne mogu sad naći link, ali možeš naći u pretrazi ako kucaš hand brake caliper return spring. Par dolara koštaju (one koje kao original za peugeot sa poštarinom dođu skoro 40 maraka), a kad stignu biće i koja slika.