Kako sam vec prije pomenuo na autu mi je "otisao" senzor vanjske temperature, sto mi je stvaralo probleme kada ukljucim klimu na auto i stalno mi je izbacivalo upozorenje "risk of black ice".
Eh, nasao sam senzor online preko aplikacije Wish (bio je besplatan, samo sam dostavu platio), isao sam cisto da testiram tu stranicu buduci da nisam nesto posebno narucivao sa pomenute stranice. Inace malo sam cackao okolo na eBay-u i cijena mu je od $2.50 do $3.
Senzor je jutros stigao, ja sam ga zamijenio pa cu vam probati barem malo objasniti (nisam nigdje uspio naci kada je meni trebalo pa se nadam da ce nekom pomoci).
Kada sam poceo raditi ovo je temperatura koju mi je stari senzor pokazivao

Kao sto vecina vas zna, kod 407ce ovaj senzor se nalazi u retrovizoru na suvozačevoj strani.
Prvi korak je skinuti ogledalo. Ovdje sam koristio plastiku za stakla, lagano povlacio dok staklo nije iskocilo iz lezista. Budite oprezni, nemojte vuci ko sivonje jer lahko moze puci staklo ili da iscupate kablo ako su vam el retrovizori.

Sljedeci korak je skinuti plastiku sa suportne strane ogledala. Da bi to uradili, morate popustit tri zakacke. Jedna u gornjem desnom cosku, druga u gornjem lijevom cosku, i treca u donjem desnom cosku. Plastiku lagano povuci i otkaciti sa zakacke, zatim retrovizor morate sklopiti da bi skinuli plastiku. Kada to skinete vidjet cete kablove kako od retrovizora tako i one koji vode do senzora temperature.
Zakacka gore desno

Zakacka gore lijevo

Zakacka dole desno

Zatim sklopite retrovizor i skinete plastiku - onda cete vidjet kablove

Ova dva kabla su od senzora

Eh, kada smo to skinuli ostaje nam da skinemo donju plastiku, tu imamo dvije zakacke koje popustimo i povucemo plastiku prema dole. Jedna zakacka je dole desno, druga dole lijevo.
Dole desno

Dole lijevo

Kada to skinemo konacno dolazimo do senzora.

Klasika, skinete stari senzor, spojite novi, izolirate mjesto gdje ste spojili i onda vratite sve na svoje mjesto i gotovo

Vratio sam sve na svoje mjesto, upalio i odma mi je pokazao temp 21c. Uzeo sam mobitel da provjerim sta on kaze, kad gle cuda, sve radi