Depollution system fault 308 HDI
- Dani
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 308
- Ima zahvala: 22 puta
- pohvaljen: 33 puta
-
Depollution system fault 308 HDI
Dakle prije par dana mi izbaci gresku Depollution system fault, to vece dosao kuci i sutradan upalio auto i nema greske. Nakon par dana ponovo mi izbaci isto i ujutru ista situacija. Odem taj dan na dijagnostiku, kazu da je problem sa zacepljenim ERG ventilom i da probam izduvati malo auto na autoputu u obrtaje. Napravim 100km na auto putu gdje sam dobrim djelom drzao oko 200km/h , medjutim veceras ponovo ista greska.
Zanima me da li se ERG moze cistiti ili mora ici novi? Auto ne trokira niti ima bilo kakve promjene u radu motora. Normalno vuce, ne dimi.
U pitanju je 308 2.0 HDI 2009 god.
Zanima me da li se ERG moze cistiti ili mora ici novi? Auto ne trokira niti ima bilo kakve promjene u radu motora. Normalno vuce, ne dimi.
U pitanju je 308 2.0 HDI 2009 god.
- IgorRadovanovic
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 407 136
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 29 puta
-
Re: Depollution system fault 308 HDI
Sta je tacno dijagnostika rekla?
Moze biti dosta toga... Moze biti da treba EGR da se cisti ali moze biti i da je neka druga cev zapusena, ili cak, sto je meni bio , puklo crevo od turba.
Moze biti dosta toga... Moze biti da treba EGR da se cisti ali moze biti i da je neka druga cev zapusena, ili cak, sto je meni bio , puklo crevo od turba.

- Dani
- Aktivan član
-
A nisam zapisao koja je tacno greska broj. Uglavnon izbacio je gresku za ERG da je zapusen. U servisu su obrisali i rekli da ako se ponovo upali da dodjem pa cemo rjesavati to. Ne znam da li se ERG moze cistiti ili mora novi ici?
Kao sto sam rekao nikakve promjene u radu motora nema. Isto se ponasa.
Kao sto sam rekao nikakve promjene u radu motora nema. Isto se ponasa.
- IgorRadovanovic
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 407 136
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 29 puta
-
koliko znam, moze da se cisti a moze i neki sprej da se uprska i tako se kao procisti. ne znam sta bas tacno sta je bolje i koliko je tesko skidati ga na 308. baci malo pogled po ytube

- saraf74
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 508
- Ima zahvala: 13 puta
- pohvaljen: 10 puta
-
Uzmi sprej,trebat ce ti dva tacnije. Ima tacno nadji na internetu uputstvo nemogu se sjetiti kod mene kad sam imao 407 radio sam to,znaci u leru se nakon ubrizgavanja spreja dodaje gas i drzi oko 2000 obrtaja jedan period,takodje moze kao sto rece prije u postu kolega biti da je negdje crijevo puklo ili se odvojilo ,vidi selne dali su ok,ima dosta faktora,vidi senzor,tacnije imas dva senzora kod egra,pozz i sretno
- StefanMD
- VIP Član
- Vozim: 308 SW 2.0 BlueHDi EAT6
- Ima zahvala: 109 puta
- pohvaljen: 144 puta
-
Samo da se osvrnem na ovaj dio sa brzinom, ako već hoćeš jel da čistiš nešto višim obrtajima dovoljna je i treća brzina, ovako i nije pametno, nemamo mi puteva niti saobraćajne kulture...
- Philby
- VIP Član
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi, 66 kW
- Ima zahvala: 33 puta
- pohvaljen: 159 puta
-
Istina. Ja isto ponekad malo odem na brzi put da se pročepi, treća brzina je taman da se drži ograničenja.
- Dani
- Aktivan član
-
Problem rjesen . Na kraju otisla elektronika na EGR ventilu. Zamjenski polovan dio , koji nije presao ni 300km jer je imao totalku, me izasao 250 KM sa ugradnjom i njihovom garancijom na taj dio.