Peugeot 306 1.1 gusi se pri dodavanju gasa

Odgovori
SMDNet
Početnik
Vozim: Peugeot 306/206
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Peugeot 306 1.1 gusi se pri dodavanju gasa

Post Postao/la SMDNet »

Pozdrav svima, novi sam na forumu pa da pokusam da iznesem svoj problem.
Imam Peugeot 306 1.1 benzin, kod mene je neke 3 godine i radio je bez problema do pre nekih 7-8 meseci.
Ima ugradjen plin, ubrizgavanje je monopoint bosch.
Pali na benzin i do odredjenih obrtaja radi na njega, a tada prebacuje na plin i tako ostaje dok se ponovo ne startuje motor.
Prestao je bio da pali, jedva je palio tek po prebacivanju na plin.
Bila riknula pumpa za gorivo u rezervoaru, promenjena, ubacena nova proveren pritisak kod majstora, oko 1.5 Bara je.
Auto je posle toga poceo da pali ali jako ruzno radi na benzin, po dodavanju gasa ne daje ga nego ili se ugasi ili jako ruzno radi, tek pri stiskanju pedale do kraja dobija obrtaje, ali negde do pola papucice nikako nece.
Na leru dosta traljavo radi, kao da je mali ler gas, a po dodavanju se samo gusi i gasi.
Ako pumpam vise puta onda primi gas. O voznji na benzin ne mogu ni da razmisljam, nece nikako, samo trza.
Isao kod raznih majstora, niko mi nije uspeo resiti problem, zamenjen monopoint sa drugog vozila, polovan ali ispravan, na onom vozilu radio bez problema, i dalje isti problem, zamenjene svecice, zazor 0.8 mm.
Da napomenem na plin radi bez greske, nikakvih problema nema, ide kao lud. Samo na benzin zeza.
Da li neko ima neku predstavu sta bi se moglo gledati jos?
Preturalo jedno 2-3 majstora i nista, bice da im se ne radi to, jer ne mogu da naplate dok ne rese kvar.

Mnogo zavhalan svima koji daju bilo kakav savet, patim se vec vise od pola godine, ne znam sta da radim.
Tom
Moderator
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Vozim: 204, 208, 308
Motor: 1.6 hdi
Ima zahvala: 241 put
 pohvaljen: 482 puta
garage

Re: Peugeot 306 1.1 gusi se pri dodavanju gasa

Post Postao/la Tom »

Ja vozim samo traktore(dizele) pa namam prestavu što može biti problem kod tebe. Znam da se to često dešava kod kombinacije plin/benzin i mislim da bi ti problem mogao rijesiti samo neko ko elementarno poznaje mehaniku a doktor je za plin, jer je problem na tim relacijama.

poslato s Jadrana
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
SMDNet
Početnik
garage

Post Postao/la SMDNet »

I jos jednu stvar nisam napomenuo, kada se motor skroz ohladi i upalim ga radi bez greske, cim se malo ugreje na mozda 40-50 stepeni, jos kazaljka ne pocne da pokazuje pa ne znam koliko je.
Cim predje to odmah pocne po starom da stuca trza i sve opisano.
Bio sam i u ovlastenom servisu jednom pa nisu znali sta je, samo nagadjanja, ali niko jos nije pogodio.
Ne znam da li na to cudo moze neka dijagnostika da se prikljuci? Da ona eventualno pokaze nesto.
SMDNet
Početnik
garage

Post Postao/la SMDNet »

Pozdrav svima, danas lep dan i djavo mi nije dao mira pa sam morao cackati oko motora malo. Nije mi problem sto ne radi na benzin, ali ako se zadesi nekada da nema plina onda ne mogu da vozim.
Cackao sam danas oko nekog creva:
Slika1
Ova zelena pipa na ovom cudu sto ide iz filtera u monopoint, na njemu je ovo crevo koje je sada blokirano sa srafom.
Kada sam njega skinuo auto je poceo bolje da radi, i kada sam ga zapusio sa srafom da nema protoka vazduha motor se preporodio na benzin.
Cak se lepo i vozi, mozda ponekad zastuca, ali to je neprimetno skroz.
To crevo izlazi odmah ispod monopointa na usisnoj grani i uvlaci vazduh na njega kada motor radi normalno, a kada se doda gas verovatno od pritiska nekog iz kompresionog prostora se stvara i pritisak na crevu. Da li neko zna da li je to normalno? Tj da li je dozvoljeno da pri dodavanju gasa on stvara pritisak u crevu?
I sta se nalazi na toj zelenoj pipi? Da li je mozda u tom cudu kvar?
Secam se da kada sam radio veliki servis da mi je majstor rekao da su ventili bili previse stegnuti pa ih je raspustio na 0.5 i 0.4 mm sto se kasnije jako culo, pa mi je drugi majstor koji rece da moraju ventili biti na 0.3 i 0.2mm prestelovao tako. Ali ne mogu da se setim da li je problem od tada sa ovim sto mi ne prima gas.
Svaka pomoc dobro dosla.
nace
Aktivan član
Vozim: Peugeot 308 1,6 HDI
Ima zahvala: 19 puta
 pohvaljen: 15 puta
Kontakt:
garage

Post Postao/la nace »

Prvo sto mi je simptomaticno je to sto dva majstora imaju dva razlicita misljenja ( tablice ) za stimanje ventila. Nisam dugo vozio benzinca , ali moraju i jedan i drugi znati koji je zazor na usisu i izduvu.
Koliko vidim ,ova zelena cjevcica je odusak koji gasove iz motora vraca u zracni filter. To se obicno radilo kod starijih kola , pa se iberlauf izvodio da ide negdje dole ,jer je previse vracao gasova pa je tušio motor. Ne znam ,pokusaj ga sprovesti nekim crijevom ispod ,mada mi je ipak 306 jos "nova " za to. U principu , ako je to , to znaci ,iskreno, dotrajalost motora . ali to ti treba utvrsiti dobar dijagnosticar i mehanicar .

Poslano sa mog ROME_X koristeći Tapatalk
nace
Aktivan član
Vozim: Peugeot 308 1,6 HDI
Ima zahvala: 19 puta
 pohvaljen: 15 puta
Kontakt:
garage

Post Postao/la nace »

Greska. Pogrijesio sam cijev. Nije to ta ima do nje cijev iz motora u zracni filter. Sorry

Poslano sa mog ROME_X koristeći Tapatalk
SMDNet
Početnik
garage

Post Postao/la SMDNet »

U service manual sam nasao podatke za ventile bas kako je drugi majstor rekao. Kada sam radio zamenu dihtunga glave video sam same cilindre, nisu potroseni skoro nista. I da ono drugo crevo je za iber, ali nema gasova iz motora i to sam gledao. A ovo malo crevo ne znam sta je, mozda ima neka klapna unutra ili tako nesto. Pokusacu sutra da vidim. Dosta mi vise majstora, ne znaju ni sami sta je pa se boje i da primaju posao.
mirza28
Početnik
Vozim: peugeot 307
garage

Post Postao/la mirza28 »

Imao sam sličan problem kod Pežoa 307.U pitanju je bio senzor pritiska goriva.Pokazivao mu visok pritisak i tako mu slao pogrešne podatke pa on umjesto da povisuje pritisak kad mu treba radio suprotno,zato mi se gasio u vožnji,tušio,nije htio da upali itd.Kod mene je bio taj senzor pa možda je i kod tebe,trebalo bi to na dijagnostici da utvrdiš.
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Post Postao/la dino »

Volio bi da ti mogu pomoći, ali je malo specifično zbog kombinacije benzin/plin koja je rijetka kod nas na pgt-ima. Mi smo uglavnom bazirani na dizele i pokoji benzinac.
Sliku ne mogu vidjeti trenutno, ali ti mogu preporučiti da pogledaš "Haynes manual peugeot 306" da ti šta bude jasnije. :oprosti:

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
SMDNet
Početnik
garage

Post Postao/la SMDNet »

Imam kolegu, ima 306 ali dizel njega isto tako zezao pa bio neki regulator pritiska. A ovde taj regulator nema veze sa racunarom, samo otvara na 0,8 barA i gorivo vraca u rezervoar. Sumnjao sam na to sam zamenuo ceo monopoint. Ali nije bili do toga. Problem je u tom crevu , nesto ima u tom poklopcu sto zeza. Za sada radi ok, isao sam na posao danas. Imam taj manual, ali ne mogu da nadjem sta mu dodje to crevo.
SMDNet
Početnik
garage

Post Postao/la SMDNet »

Reseno, u tom kucistu od filtera do monopointa ima svega, kojekakvih leptira i slicno. A na ovom crevu sto mene zeza unutra ima neka membrana, ne znam sta radi ali vidim da je pukla i kroz nju vuce fals vazduh, verovatno bi trebala da pomera nesto unutra oko vazduha, i posto vuce vazduh tu onda zeza i gasi se. Ovo sams lucajno na maloj nekoj slici nasao u manualu njegovom.
Ostavicu ga ovako blokirano sa srafom dok ne nadjem negde na otpadu polovno celo kuciste ispravno.
Hvala svima na pomoci. Moze pod reseno.
SMDNet
Početnik
garage

Post Postao/la SMDNet »

Nikada da napisem, posle nekog vremena me poceo zezati ponovo. i nadjem opet kompletan drugi monopoint na otpadu sa stranca.
Ubacim, auto odmah ruzno radi, i primetim da skljoca nesto kao relej, i tada auto menja zvuk.
Licilo mi je da je neki ventil ali nisam znao sta je, posle sam pitao majstora i rece mi da to ide crevo iz rezervoara goriva da izvuce pare od benzina i uvuce ih u usisnu granu.
Crevo je negde bilo probuseno, pa kada se auto ugreje on je taj ventil otvarao i pustao vise vazduha, tako da smesa verovatno nije odgovarala.
Samo sam iskljucio taj ventil da vazduh vise ne moze da prolazi i nikada vise nisam imao problema... ni u krivini ni bilo kada...
andrej
VIP Član
Vozim: 306 XT 1.6
Ima zahvala: 14 puta
 pohvaljen: 39 puta
garage

Post Postao/la andrej »

Sugrađanine, zašto ne predstaviš svoj auto na forumu?

Da i nas bude, ove 307-ce preplavile forum... :D
antagonist
Početnik
Vozim: Peugeot 308 1.6 vti
garage

Post Postao/la antagonist »

Ja sam takođe imao problem sa tim evap ventilom. Kada god temperatura dođe na 90, a ja stojim na semaforu i dam gas da krenem, auto bi mi se ugasio. Valjda je neispravan ventil vukao više ili manje vazduha, tj. te pare...
Njegovom zamenom problem je nestao.
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”