Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Na sred šajbe, kod unutrašnjeg retrovizora. Zajedno je sa senzorom za kišu, a ako ih nema onda je na tabli iza centralnog displeja (mala crna kockica).
Može se čistiti, jer je potrebno skinuti masnoće s njega, samo pažljivo ne dirati rukama niti brisati senzore, da se ne oštete. Ostaviti da se okapa i osuši prirodno. Ne znam tačnu cijenu a nov se kreće od 150 do 200 KM.
Situacija je sledeca: auto kada je hladno(bilo da je ujutro ili preko dana kada odstoji par sati) kada upali radi neravnomjerno i na auspuhu je bijela dimna zavjesa, kada odpojim dzek na protokomjeru zraka kroz 2 sek se auto smiri i dima nema kada ponovo spojim nastavlja po starom dok malo ne podigne temperaturu. Danas sam uzeo sprej za ciscenje protokomijera, okupao ga njime (potrosio citav) kada je se ohladio opet po starom. E dali sa sigurnoscu mogu znati jeli do njega ili postoji jos neka caka. Btw protokomijer sam nasao nov po cijeni od 140 km neka bolja verzija sa slovom P je proizvodjac (inace je 170+PDV) ja bi dobio 30% popusta