Lupkanje zadnji trap

Odgovori
Boris11222
Početnik
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Lupkanje zadnji trap

Post Postao/la Boris11222 »

Zdravo momci, pežo 307 2002 godina u pitanju, naime u zadnjem dijelu mi nesto lupka kad naletim na rupu ili neravninu nekakvu.
Zadnji amortizeri ne vidim da igdje puštaju ulje, ali sam primjetio da one zaštitne plastike na amortizeru, što kao štite od ulaska prašine, skroz otpuštene i spale..
Da li je moguće da se to čuje, jer se ne mogu nabiti ponovo gore, ili ja to ne znam, i da li se to smije skinuti?

Lep pozdrav
Philby
VIP Član
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi, 66 kW
Ima zahvala: 33 puta
 pohvaljen: 159 puta
garage

Re: Lupkanje zadnji trap

Post Postao/la Philby »

Ako imaš mogućnosti da ga odvezeš na dizalicu prodrmaj sve redom ispod.
Često bude problem sa branikom, auspuhom ili blatobranima kad popucaju žabice, a ljudi misle da moraju sve redom mijenjati na trapu. Nije isključeno i da je nešto od toga, ali kreni od jeftinijih stvari.
Takođe, provjeri rezervni točak i pribor da li su zategnuti kako treba.

Kod mene su te zaštitne plastike spadale i kad sam mijenjao amortrizere zakačio sam ih plastičnim vezicama. One ne lupkaju već na rupama zastružu o točak, ali je svakako u pitanju zvuk koji nervira. Kako god, nemoj ih skidati jer mnogo znače i štite amortizere od prašine i soli.
Avicii
Moderator
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Zavisi kakvo je lupkanje.. sto se plastike tice moze to lupkati, mogu zastitne plastike, unutrasnji blatobrani, itd.. gledaj sve po malo utegnuti pa vidi ima li razlike. Ako je u pitanju jace lupanje, koje se najcesce cuje na preko rupa, spojeva asfalta ili tako nesto, mogu biti zadnji seleni. To mozes i sam provjeriti nekom polugom, cimanjem.. ako imas kakav kanal ili dizalicu. Pretrazi malo forum, ima tema o zadnjim selenima

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Boris11222
Početnik
garage

Philby je napisao/la: 21. pro 2018, 22:58 Ako imaš mogućnosti da ga odvezeš na dizalicu prodrmaj sve redom ispod.
Često bude problem sa branikom, auspuhom ili blatobranima kad popucaju žabice, a ljudi misle da moraju sve redom mijenjati na trapu. Nije isključeno i da je nešto od toga, ali kreni od jeftinijih stvari.
Takođe, provjeri rezervni točak i pribor da li su zategnuti kako treba.

Kod mene su te zaštitne plastike spadale i kad sam mijenjao amortrizere zakačio sam ih plastičnim vezicama. One ne lupkaju već na rupama zastružu o točak, ali je svakako u pitanju zvuk koji nervira. Kako god, nemoj ih skidati jer mnogo znače i štite amortizere od prašine i soli.
Pa kad budem mijenjao stabilizator naprijed svakako cemo pogledati. Ipak smatram da nije blatobran,niti kakva plastika jer imam osjecaj da mehanicki udari.
Mozes li staviti sliku kako si vezicama zakacio te zastite na amortizerima da probam to prvo sumljam, pa ma selene sto je momak ispod rekao.poz
Philby
VIP Član
Motor: 2.0 HDi, 66 kW
Ima zahvala: 33 puta
 pohvaljen: 159 puta
garage

Post Postao/la Philby »

Evo slika. Nije fabrika, ali je jeftino i radi posao. :D

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru Philby za post:
sheky
Boris11222
Početnik
garage

Ma ni fabrika bolje ne odradi ..hvala probat ću ovo povezati sutra
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

probaj ovo ali vidjet ces i nakon zamjene tih stabilizatora kakvo ce stanje biti jer cesto se zna njihovo lupkanje prenositi pa imas osjecaj da lupa nesto na zadnjem dijelu auta ;)
slika ¦ slika
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”