Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
508, 2.0HDI, 163KS, 2012.god, osjetim da je vrijeme za novi akumulator.
- Sta da kupim i koliko jak, 74Ah?
- Koji proizvodjač, Varta?
- Treba li na nesto obratiti paznju prilikom mjenjanja baterije da se sta ne zakljuca ili kakvi kodovi? Keyless sistem je.
Vezano za akumulatore imaš temu pa bi trebalo pratiti i tamo pisati. Mogu samo reći da nećeš pogriješiti koji god uzmeš u kategoriji za tvoje vozilo (koliko para toliko i muzike). Ako ćeš akumulator mijenjati postoje procedure: izvaditi ključ, isključiti sve potrošače, zatvoriti vrata, otvoriti prozor vozača, sačekati nekoliko minuta,otpojiti akumulator, postaviti novi, sačekati nekoliko minuta, kroz prozor dati kontakt ključa, nakon toga možeš upaliti motor. Sretno da ti bude.
Bio sam ja vec na predstavljanju :)
Super Dino, hvala ti na savijetima.
Slucajno znas li jeli 74Ah?
Negdje kazu 70, negdje 74, Motorex 75Ah, malo sam zbunjen.
Bitno je da staje u kutiju, a različiti proizvođači istu veličinu prave različitog kapaciteta (par Ah gore-dole). Uglavnom, uzmi najveći kapacitet koji staje od nekog kvalitetnijeg brenda i nećeš promašiti.
Nije bas nebitno koji je, ako auto ima start stop sistem potreban je AGM akumulator, iako za nova auta sa mnogo elektronike svejedno ne bi bilo lose da se uzme takav.
Koliko Ah je akumulator koji je sada u autu, i ono sto je takodje bitno, kolika mu je startna struja?
Mislio sam da nije toliko bitno da li je 72 ili 74 Ah, a naravno da treba gledati što kvalitetniji. Startna struja je uvijek bitna i neka bude što veća, a to obično prati cijenu.
Što se tiče AGM akumulatora, oni su dobri, ali su osjetljiviji na lošije punjenje pa nisu najbolji izbor za starija auta. Osim toga, koštaju kao dva redovna sa istim trajanjem garancije. Što bi rekli stariji,Brena je Brena, ali dvaput je dvaput.
Nisam ni rekao za starija nego novija auta, dosta ih fabricki imaju takve akumulatore, zato i traju dosta duze i uopsteno imaju duze garancije, Varta daje 48 ili 50 mjeseci (ne kod nas, u Srbiji npr.) a Akom mislim 52 mjeseca (i kod nas) na AGM akumulatore kada se NE KORISTE u autima sa start stop sistemom. Ako auto ima start stop sistem garancija je standardnih 2 godine. Meni je originalni Fulmen AGM 70Ah 760A u 308 sa 1.6 e hdi motorom i start stop sistemom trajao 5 godina ravno. Varta Blue 74A kosta oko 160-170KM, a Varta AGM 70A koji ima 80A jacu udarnu struju dodje oko 250KM, znaci oko 50% skuplji...
Ja sam uzeo FIAM AGM, dobio sam informaciju da je bolji od Varte a cijena je nesto sitno niza...
Izvinjavam se kolegi "Sanjo85", nisam dobro vidio na tapatalk i žurba.
Dobro ste sve napisali, rezime ponovo - "uz dobar kaput idu dobre pantole i dobre cipele, a veličina je ona taman koja ne klapa i nije tijesno. Što se tiče marke uzima se neka poznata i provjerena."
Prodje dugo vremena, zaboravih javiti.
Kupio varta 74ah 160KM, iz njeg izvadili fabrički 70ah.
Nije bilo nikakvih zkljucavanja, sve ok.
Hvala momci, pozdrav..