Ventilator hladnjaka neprestano radi 206
- h.amir
- Početnik
- Vozim: Peugeot 206 1.4hdi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Ventilator hladnjaka neprestano radi 206
Pozdrav društvo,
Na mojoj 206, 2003g, 1.4hdi, kada dam kontakt, u voznji, kada ugasim auto radi još nekih 4-5 sekundi i ugasi se.
Temperatura ide u toku vožnje do nekih 80, dok sada po ovom hladnijem vremenu slabo nabija temperaturu jer naravno radi taj ventilator.
Je li neko imao iskustva sa time. Probao sam sa drugim BSMom isto. Neko kaže da je relej, neko kaže da ovi modeli nemaju relej, neko da je do ampule/senzora temperature.
Hvala i lp
Na mojoj 206, 2003g, 1.4hdi, kada dam kontakt, u voznji, kada ugasim auto radi još nekih 4-5 sekundi i ugasi se.
Temperatura ide u toku vožnje do nekih 80, dok sada po ovom hladnijem vremenu slabo nabija temperaturu jer naravno radi taj ventilator.
Je li neko imao iskustva sa time. Probao sam sa drugim BSMom isto. Neko kaže da je relej, neko kaže da ovi modeli nemaju relej, neko da je do ampule/senzora temperature.
Hvala i lp
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Re: Ventilator hladnjaka neprestano radi 206
Senzor temperature najvjerovatnije. Ako je pristupacan najlakse ti je to zamjeniti, nije puno ni skup. Dodje najcesce na kucistu termostata, mada ne znam tacno gdje je na tvom motoru.
- h.amir
- Početnik
-
Nije senzor temperature, zamijenio sam, isti simptomi....
Nisam stigao provjeriti, da li uopšte ovaj model ima relej ventilatora
- h.amir
- Početnik
-
Problem riješen.
Dvije žice od njih 5-6 koje idu na jedan od releja na ventilatoru se otopile i sastavile jedna uz drugu i bile tako zalijepljene. Osvojio, izolirao i sve ok :)
Dvije žice od njih 5-6 koje idu na jedan od releja na ventilatoru se otopile i sastavile jedna uz drugu i bile tako zalijepljene. Osvojio, izolirao i sve ok :)