Rhinelander je malo mesto ali je dosta prostrano jer je svo u kućama tako da odlazak do bilo koje prodavnice zahteva prevozno sredstvo jer ići pešice nije baš preporučljivo zbog gomile snega i neočišćenih trotoara, mada nas i lokalci veoma čudno gledaju.
Prethodne dve nedelje smo se naplaćali taksija i dosađivali kolegi sa kojim sarađujem, tako da smo promenili plan i umesto da sačekamo mesec-dva i skupimo više para, odredili smo budžet od 3000$ i krenuli u potragu.
Na početku su u razmatranje uzeti: karavan, monovolumen ili suv. Nakon nekoliko dana smo uvideli da se ovde sneg pojavljuje često kao Vučić na režimskim TV kanalima, shvatili smo da samo opcije sa pogonom na sva četiri točka dolaze u obzir.
Veći autoplacevi su od nas na najmanje 3 sata vožnje, a s obzirom da nemamo vlastiti prevoz, odlučili smo se da pogledamo po placevima ovde u lokalu. Većina automobila po auto kućama je bila novija sa cenama preko 6000$, što je u ovom trenutku misaona imenica.
U međuvremenu se pojavilo par automobila kao što su Ford Escape, Mitsubishi Pajero Sport, Subaru outback I Jeep Cherokee. Prva dva nisu bila zadovoljavajućeg stanja dok su druga dva probijala budžet. Na kraju sam prošli petak našao ovaj primerak, ali zbog snega, neradnog dana i mojih obaveza sam tek jučer uspeo da ga probam.
Auto ima 170k milja (baba ga nedeljom vozila u crkvu

Probao sam ga danas po snegu i skroz mi je super kada uključim pogon na sva četiri točka.
I da, gume su all season kao što svi ovde imaju....
Na kraju cena: 2600$ + 535 za porez, prepis, privremene tablice i registraciju. Osiguranje ide posebno 80$ mesečno jer sam stranac a kada dobijem njihovu vozačku biće jeftinije.
Evo par slika od jučer sa placa i jedna kada sam ga dovezao ispred stana

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk