Nisam uspio naći u temama da se ova greška spominjala, pa ću otvoriti novu . Vozim P407SW 2.0HDI 100kW, automatik, i u zadnje vrijeme mi se počelo javljati više problemčića . Prvo voda u filteru goriva. Ujutro upali i odmah se ugasi. Poslije samo vergla. Skinem džek sa poklopca filtera goriva, i upali. Kasnije pali bez problema (do ujutru) . Kupio filter goriva, drenirao posudu (očistio) , zamjenio dihtung i filter, napumpao gorivo, izbacio mjehuriće.
Vratio džek na senzor. Ujutro opet isto. Zamjenio kućište filtera i poklopac kućišta sa senzorom . Riješio problem nekih 5-6 dana. Ali to nije sve, nakon nekih 10 min. vožnje izbaci mi na displeju "Engine fault-Repair needed" . Imam PP2000 , provjerim i izbaci mi "Engine ECU - Permanent fault. Injection ECU*Internal fault" - kod greške P1621 (slika) . Poništim grešku i sve bude OK, ne izbacuje je neko vrijeme. Juče tokom vožnje, pri preticanju, izbaci mi opet "Engine fault-Repair needed" i ograniči me na 2500 rpm. Stanem, ugasim, upalim, greška stoji, al auto ide normalno. Opet ista greška P1621 .
Nakon čišćenja grešaka, kad vratim ključ u poziciju kontakt, odmah se javi Water in diesel filter..
Osim ove temperature -50C goriva, meni ništa drugo nije čudno. Dizne rade OK,92-100% korekcija, pumpa ima pritisak na leru 251 bar, uz gas ide do 1000 bara. Ako neko zna šta je ova greška, nek javi.