Oil pressure insufficient
- meris255
- Početnik
- Vozim: Ostalo
- Vozim: 206cc
- Motor: 1.6 HDi 80kw
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Oil pressure insufficient
Pozz društvo,imam problem sa svojim 206cc 1.6 HDi 80kW.Tačnije zadnji mjesec dana mi non stop u toku vožnje izbacuje gresku koja blica,nestaje,dolazi za oil pressure insufficient.Ujutro kada tek upalim auto odma se pali i pocne isto tako blicat pa onda u toku dana ne pali se pa opet počne.Nekad pri većim obrtajima ako se gas doda greska nestane.Baš je iritirajuće.Po nekad zna upalit i grešku za rashladnu tekućinu koja je uvijek bila ok kad sam provjerio takođe i ulje.Spajan na dijagnostiku,al nema nista sve ok.
Pokušao sam riješiti problem ali nisam uspio.
1.Zamjenjen je senzor pritiska ulja-Problem isti.
2.Zamjenjena vakum pumpa jer na njoj ima "filter" ili kako se vec zove koji se začepi.Pa nisam čistio postavio sam novu vakum pumpu-Problem isti.
3.Otvoren i očišćen karter-Problem isti.
4.Zamjenjen filter ulja i novo ulje koje ga sleduje po katalogu-Problem isti.
Ostalo je da pregledam elektroniku.Konektore kojima sam mogao pristupit sam pregledao i očistio ali naravno nista nisam rijesio.
Bio bih zahvalan ako bi mogao ko pomoći ili da je imao sličan problem.
Hvala
Pokušao sam riješiti problem ali nisam uspio.
1.Zamjenjen je senzor pritiska ulja-Problem isti.
2.Zamjenjena vakum pumpa jer na njoj ima "filter" ili kako se vec zove koji se začepi.Pa nisam čistio postavio sam novu vakum pumpu-Problem isti.
3.Otvoren i očišćen karter-Problem isti.
4.Zamjenjen filter ulja i novo ulje koje ga sleduje po katalogu-Problem isti.
Ostalo je da pregledam elektroniku.Konektore kojima sam mogao pristupit sam pregledao i očistio ali naravno nista nisam rijesio.
Bio bih zahvalan ako bi mogao ko pomoći ili da je imao sličan problem.
Hvala
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Re: Oil pressure insufficient
Da li je neko uzeo i izmjerio stvaran pritisak ulja? Možda u momentima nije dovoljno jak pa javlja senzor.