Auto rađeno i sklapano natenane par dana. Preksinoć završen, juče odzračen i testiran. Hvala na lijepim riječima, ideja za ovim postoji odavno, sad se samo sve fino skupilo da se i to sprovede u djelo.
Sve je počelo sa dva paketa i dvije bočice
Nepuno dva sata kasnije motor je bio vani, a u motornom prostoru se moglo kolo igrati:
Prvo je skinut mjenjač i zamijenjen je set kvačila, zatim i zupčasti remen, remenica i natezač i vodena pumpa. LuK je izdržao cca 140k km i nekoliko pari nogu i različitih stilova vožnje:
Skinuta izduvna i usisna grana. Kako sam se nadao uopšte nije bilo strašno:
Prvo skinut krupni sloj šrafcigerom i drugim priručnim sredstvima. Nakon toga natopljeno čistim Dimmerom i ispirano pod mlazom vode:
Mjenjač je takođe dobio potrebno pranje:
Usis na bloku očišćen, uzet novi dihtung i sve vraćeno na svoje mjesto:
Postavljen i novi PK kaiš:
Ukinut EGR i otvori zatvoreni čeličnim pločicama debljine 3mm. Iskorišćeni postojeći metalni dihtunzi i dodatno namazan sloj visokotemperaturnog hermetika. Sve premazano sprejom protiv rdje:
Ekspanziona posuda takođe dobila pranje. Malo kamenčića za akvarijume, praška za veš i vruće vode i mućkaj

Rezultat je sljedeći:
Zamijenjene gumice na cijevima klime:
Na kraju sve sklopljeno i motor spreman za vraćanje na svoje mjesto:
Motorni prostor nije bio zaprljan, malo na par mjesta očišćeno i ispuvano vazduhom od prašine i lišća. Zatim plastike polagano sklapane.
Sljedećeg dana sistem odzračen i bio je spreman za pranje i lickanje (tek sad vidim da nijesam napravio niti jednu sliku nakon pranja i motornog prostora sa svim plastikama

biće apdejt sjutra):
Naljepnica stavljena i to je to:
Jedno lijepo iskustvo za mene a za Sivog potrebno osvježenje. Mislim da mu je to za narednih ko zna koliko.
Ukupna investicija:
Contitech set zupčastog - 87e
Sachs set kvačila - 135e
2l ulja za mjenjač - 17e
PK kaiš - 10e
Dihtung usisne grane - 3.40e
Destilovana voda, antifriz - nekih desetak eura
Ruke - Darko Rundek.mp3