Jos u pregovorima oko kupovine sa prodavcem, rekao mi je da mu panorama "nesto nece"
Bas me bio rastuzio jer mi je to stvarno odlican detalj sto krasi SW seriju 407.
Kupio sam ga i tako, jer je stvarno auto odrzavano i ocuvano maksimalno za svoje godine

Nisam puno ni razmisljao, nego narucim set za reparaciju panorame od nekog momka iz Backe Palanke.
Nemam pojma ni sta se nalazi u toj panorami, al ja sam kupio neke "plastike" sto je kao potrosni materijal za panoramu.

Prije 7 dana krenem da rastavljam i skidam nebo sa krova. Prilikom skidanja, pocnu da ispadaju neke plastikice, sto sam kasnije ustanovio da su to plasticni klizaci koji su "srce" panorame

U setu sam dobio stvarno svega, komplet plastika sto se mijenjaju na ova 4 panela panorame... mada samo su mi 3 kom. bila potrebna za zamjenu - ostalo sam samo izmijenjao klizace

U sustini, mislio sam da ce ovo biti veoma tezak zadatak, ali iskreno - nista posebno.... jednostavno do bola

Samo je bitno da nadjete i kupite taj set za reparaciju, sve ostalo ide kao podmazano

Ja sam izgleda dobio set za Peugeot 307... pa sam "oguzao" dok sam ismirglao svih 16 klizaca na odgovarajucu mjeru

Sve u svemu, uspio sam popraviti panoramu, radi sada kao kad je napravljena, a i ja .... kao malo dijete - presretan.

Bilo mi je malo cudno - kad sam kupio auto, odmah sam ceprkao po krovu da vidim zasto ne radi ni motor od panorame.... mislio sam da nije riknuo !?
Medjutim, njega je neko iskopcao, navukao panoramu rucno i tako ostavio.
Detaljno sam ocistio sine suvom krpom i posle toga ih podmazao sa specijalnom grafitnom masti i to je to

Postavit cu koju sliku, da mozete da vidite detaljnije o cemu se radi, a ako ko bude imao kakvo pitanje - slobodno saljite !

Veliki pozdrav za sve forumase... ako ko ima kakvo pitanje - slobodno pitajte !