Iskreno, ova ideja mi je pala na pamet i trazio sam po internetu da li je ovo ko uspio izvesti, medjutim - nista slicno nisam nasao !?

Znaci nigdje nisam nasao, pa sam rijesio da to izvedem sam, bez ikakve pomoci... pa ako uspijem - uspijem

Ovako, kad sam kupio Peugeot 407, vidio sam da fabricki radio nije nesto sto se tice jacine izlaza i kvalliteta zvuka.
Rijesio sam da ubacim moju Alpine, a da nekako prepravim fabricki radio i da mi on ostane - samo zbog raznih podesavanja parametara u vozilu.

Gledajuci situaciju u srednjoj konzoli P-407 ... nikako da nadjem rijesenje kako to da izvedem - jer bukvalno nema mijesta za drugi CD-plejer.

Na kraju sam dosao na ideju da odvojim plocicu od same maticne ploce fabrickog CD-plejera i mogu vam reci da mi je to poslo za rukom.

S obzirom da plocicu moram povezati sa 20 kom. kablica koji se povezuju na maticnu... bilo mi je tesko naci 20 sitnih kablova u jednom buntu (izolaciji)
Kopam po nekim svojim kablovima i naidjem na Skart kabal od TV-a i raskacim dzek ! Kad ono tamo, 21 kom. kablica u jednom

Odlicno, eto rijesenja

Zalemim svih 20 kalica za maticnu od radija i iskoristim sa skarta ubodne plocice - taman za plocicu od fabrickog plejera.
Probam na stolu i to je to

Jedina opcija za postavljanje plocice od fabrickog radija na P-407 je na mijesto pepeljare - nema druge !

Izvadim pepeljaru (svakako je ne koristim) i napravim nosace za plocicu.
Mogu vam reci da je sve islo stvarno kao podmazano - nema neke velike mudrolije.... samo dobri zivci sa lemilicom i to je to !

Mislim da ovo svako od vas moze sebi odraditi jer ne iziskuje neko extra poznavanje elektronike, sto ce vam slike sve potvrditi

Inace sam zaludjenik ozvucenja u autu, a tim poslom se bavim preko 20 god. - morao sam ovo rijesiti sa 407- icom... jer stvarno NE valja ovaj fabricki radio !
Da kupim drugi.. .skupi su, a nista bolje ne dobijam

Najlakse i pedantnije bi sve ispalo da sam imao jos jedan fabricki plejer od 407, pa samo napravim sve na fabricke dzekove 8nesto kao produzni kabal za plocicu) ... al, dobro je i ovako - sluzi namjeni i moze se sve opet vratititi kao da nista nije prepravljano

Uglavnom, sve je odlicno ispalo, ugradio sam drugi plejer, a sa ovom inovacijom su mi ostala sva podesavanja vozila - koja (na zalost) idu sve preko fabrickog radija. !
Nadam se da ce vam slike dosta vise pojasniti sta sam i kako odradio... tako da moze svako sebi to da uradi.

Iskreno me zanima vase misljenje o ovoj mojoj ideji... i kako vam izgleda !?