Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Pozzz...nedavno sam udario prednji branik, koji je na -5°C puknuo oko poklopca kuke. Farovi, maglenke, LED i ostalo je ostalo netaknuto. Doduse pukla mi je plastika na faru gdje se isti zasarafljuje uz branik. Nakon sto mi je majstor popravio branik i montirao vidim da je spusten cca 0,5 cm i to me pravo nervira. Auto je na 80.000 km, gdje sam ja presao pola i sad mi izgleda ko da je 300.000 km presao. Kada sam dovukao majstoru branik je bio uz blatobranom kao fabricki, bez lufta, a sad se vidi luft pravo. Zna li neko moze li se i kako ovo rijesiti...
Pa ocigledno nije uknapovan branik kako treba, vidi se i ovdje recimo:
Treba odviti sve sarafe i nastimati fino fuge pa onda stegnuti. Ne obrati dosta ljudi paznju na to prilikom montaze dijelova i onda to izgleda ovako. Kad se povuce branik malo prema gore, nece biti lufta ni sa strane