Volvo ima 2.0 turbo benzinac, što mi se jako sviđa. Iako je najslabija varijanta što nude, ima 120kw. Blagi je hibrid sa automatskim mjenjačem koji ima 7 brzina. Duplo kvačilo je u pitanju, više bih volio da je pravi automatik, ali izgleda da će na kraju samo BMW ostati sa takvim mjenjačima.
Auto je stvarno super, fino se vozi, trenutno mi je još malo neobično jer prvi put vozim SUV. Oprema je prilično bogata, izdvojio bih električni gepek, automatska duga svjetla, automatski koči u rikverc u slučaju da se pretjera, i naprijed koči do 60 na sat u slučaju da nešto iskoči. Postoji takođe mogućnost zaključavanja/otključavanje i paljenja auta preko mobilne aplikacije. Vrlo korisno ako hoćete da rashladite/ugrijete auto. I da, ima grijanje sjedišta i volana.
Ima i nekih sitnica što mi se manje sviđa, po meni bi morao premium auto da ima, ali eto nema, a to je da je centralni naslonjač fiksan, nema podešavanja, samo se može otvoriti da se ubaci nešto. Drugo, rikverc kamera nema pogled odozgo, što sam na Peugeotu imao. Ali eto, bar je rezolucija drastično bolja ovdje u odnosu na Pug, i noću se takođe mnogo bolje vidi.
Mana je i što se stop start ne može nikako isključiti, pa se auto malo malo gasi. Tipa vozite po ravnom, pustite gas, on se ugasi i ide na leru, dodate gas on se upali. Ovo funkcioniše prilično dobro, iako nije uvijek baš neprimjetno, primjeti se kad se da jači gas a on ugašen. On tu ima neki elektromotor koji pali auto, bukvalno nema klasičnog verglanja, samo se nekako zavrti motor sa tom baterijom od 48 volti. Ona se dopunjava kočenjem i valjda ponekad od benzinskog motora.
Evo i par slika.