P2008 ; 2014; poprvake nakon udesa - airbag , pojas

Odgovori
bibocro
Početnik
Vozim: 2008 (A94; 2013–2019)
Motor: 1.6 hdi, 68kw
Ima zahvala: 1 put
 pohvaljen: 0
garage

P2008 ; 2014; poprvake nakon udesa - airbag , pojas

Post Postao/la bibocro »

sorry nisam našao temu vezanu za razbijenog Peugeota 2008 pa postavljam. :help:
Mene konkretno zanima nešto stvari oko 2008 iz 2014 godine.
NAkon izlijetanja sa ceste relativno malom brzinom i oštečenja iskljuivo desne felge, amortizera i gume automobil je ispucao lijevu zavjesu i airbag vozačkog sica; ispucao i blokirao oba prednja pojasa mada je samo vozač bio u autu i onda je uslijedio hladan tuš na servisu.....predviđena cijena popravka skoro kao vrijednost auta na tržištu te sam odlučio sam se poigrati pa bi trebao nešto savjeta.
Povo napominjem da nema vanjskih šteta..
da ne dužim; dijelove sam naručio ( vilica, amortizer, felga, guma) pojasi i oba ispucana airbaga su skinuti i poslani na reparaciju, dogovorio sam tapetara za zašiti sjedalo nakon što stigne i ugradim airbag no ostaju "sitnice" za koje dobivam različeite informacije pa ako netko ima znanja ili više iskustva bio bih zahvalan.
Procjena na servisu je uključivala zamjenu upravljake jedinice airbaga; našao sam ih na tržištu ali pitanje je kako sam siguran da je treba mjenjati jer mi neki izvori kažu da je moguće samo nakon monntaže airbagova i pojasa preko dijagnostike napraviti reset i da je ok, ako onda ne radi treba uzeti drugu ili ovu slati na poprvak. Nemam pojma o tome pa me neke stvari muče:
- je li moguće da nakon ugradnje servisiranih airbagova i pojasa na stari ECU koji ima povjest okidanja dođe do okidanja novih elemenata nakon puštanja struje ?
- da li treba izvršiti neku dijagnostiku postoječeg ECU sada u fazi kada je sve skinuto i d ali se to može te na što u dijagnostici treba paziti kako bi pravilno detektirao sve što treba 8( launch dijagnostika bolji model)
- ne znam gdje se nalazi bočni lijevi senzor airbaga jer na procjeni servisa kaže da i on treba zamjenu
- da li po OEM broju odgovara senzor i ECU ako se ugrađuje u drugi model vozila; konkretno isti senzor kada se kupuje za P207 košta pola cijene ovoga za P2008 a imaju potpuno iste oznake i isto izgledaju - slično je za neke ECU

Toliko za ovaj puta i unaprijed zahvaljujem na savjetima.
ukoliko sam pogriješio sa objavom na ovom mjestu unaprijed se zahvaljujem na uputama kako doći na pravo mjesto.
lp svima
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 743 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Re: P2008 ; 2014; poprvake nakon udesa - airbag , pojas

Post Postao/la Avicii »

Mislim da je najbolje da ne uzimas nista napamet i unaprijed, nego zamjenis zavjese i pojaseve i odvezes onda auto kod nekog na dijagnostiku ko umije to da zavrsi. Nece doci ni do kakvog okidanja nakon novog spajanja, tako da ne brines.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Avicii za post:
bibocro
bibocro
Početnik
garage

Post Postao/la bibocro »

hvala puno za sada
bibocro
Početnik
garage

Post Postao/la bibocro »

našao sam i senzor i premjerio ga i daje otpor što mi je neobično jer kada je ispucan trebao bi biti u kratkom spoju a ne imati visoki ( 220Kohm) otpor, pa sam skinuo i drugi i ponaša se potpuno jendako. Da li je možda moguće da su senzori elektronski pošto služe i kao akcelerometri za pojase , da mogu raditi više puta , dok nisu fizički oštećeni.
ima li tko iskustva ili ako zna koliki je normalan otpor na tom senzoru - ne mogu naći tehničku dokumentaciju za taj auto... sve što sam našao je gruba shema
hvala
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”