Potencijalna aktivacija navigacije?

Odgovori
liaar
VIP Član
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Vozim: Peugeot 308 2018
Motor: 1.5 BlueHDI 96kW
Ima zahvala: 141 put
 pohvaljen: 128 puta
garage

Potencijalna aktivacija navigacije?

Post Postao/la liaar »

Pozdrav momci, nadam se da ste svi dobro.
Nema me ko nekad, nema se vremena, posao, žena, dijete i tako ti izgovori :D

Od kako sam kupio ovu svoju 308-cu, više puta sam se raspitivao da li je moguće aktivirati navigaciju, pošto je nemam. Koliko sam uspio izguglati, kod mene je ovaj Peugeot RCC sistem.
Rečeno mi je da se ne može aktivirati jer auto nema GPS modul i da je neisplativo to raditi (više o ovome dole ispod).
Na displayu imam dugme, međutim ono me samo uputi na 3rd party navigacije sa telefona, mape nebitno.

Jučer sam nešto slučajno čačkao, i otvorim engineering mod. Ne dadne mi đavo mira, izguglam to i kaže da bi ušli u taj mod, drži se ♫ dugme 5 sekundi, i taj meni se otvori. I probaj i uspijem i password naći na webu. (Password je 7503900 ).

Elem, ima monitoring funkcija na autu i spy mode.
Listajući monitoring, ustanovim da auto izgleda ima GPS modul (u opcijama pokazuje dosta parametara, evo slika)

slika

Ispod dodajem i verziju RCC-a, ako kome igra ulogu.

slika
slika
slika
Nothing is true; everything is permitted.
liaar
VIP Član
garage

Re: Potencijalna aktivacija navigacije?

Post Postao/la liaar »

Da dodam na ovu temu, nastavih guglat oko ovog kasnije, i izgleda RCC infotainment ne podržava SatNav uopće, nebitno imao ili nemao GPS modul

Jedino što bi moglo je da nabavim NAC navigaciju koja ima TomTom mape itd
slika
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 743 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Ne znam nista o ovome sto si napisao, ali zasto jednostavno preko Android Auta/Carplaya ne koristis Waze ili Google Maps kad ti treba navigacija? Msm da se razumijemo, i mene bi sigurno nerviralo da mi nesto ne radi u autu kako bi trebalo da radi, ali s obzirom na mape u danasnjim autima mislim da se ne isplati cimati oko toga.
liaar
VIP Član
garage

Post Postao/la liaar »

zato što nema onaj standardni Carplay nego moram telefon spojiti USB-om da bi to imao, a i onda mi otvori onaj rahljavi Google maps koji toliko štopa na taj fazon da je ludilo snaći se.
Više estetski bih da to riješim nego išta, mada sa obzirom gdje živimo, teško i da ću naći NAC navigaciju da zamijenim RCC koji imam trenutno.
slika
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 743 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Meni obje pomenute mape rade bez ikakvih problema, s tim da koristim najvise Waze jer imaju upozorenje na fikse radare, a i navigacija je odlicna. I nije mi se problem preko kabla prikopcati ionako to samo koristim da idem negdje dalje. Jedino sto kazes estetski vise.. al ajde. Srecno sa radovima!
mara-
Site Admin
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Post Postao/la mara- »

S NAC ne bi ništa dobio, ja sam to sebi ubacio ali nikad nisam koristio tu navigaciju, jer nije ažurna ni malo. Samo Waze koristim. Meni je AndroidAuto odlično radio, ne znam za CarPlay. Ne znam šta podrazumjevaš pod standardnim, ali svaki CarPlay zahtjeva spajanje sa kablom, tek novija auta imaju bežično.
Odgovori

Natrag na “Općenito”