Potrošnja 5008 2.0hdi 110kw...
-
- VIP Član
- Vozim: 5008 (T87E; 2009–2016)
- Motor: 2.0hdi 110kw
- Ima zahvala: 31 put
- pohvaljen: 139 puta
-
Potrošnja 5008 2.0hdi 110kw...
Vlasnik sam 5008 2.0hdi 110kw kraj 2011 godine. U mom vlasništvu je nekih godinu ipo i sa njim sam prešao nekih 55000km.Potrošnja na bordu uvjek laže od 0.3-1l.E sad neka srednja potrošnja je 6l.Dok sam vozio 407 1.6hdi isto je bord lagao i puno odstupao od stvarne potrošnje dok nisam zamijenio dizne.Kupio 4 polovne. Nakon zamjene dizni potrošnja je bila u dec tačna sa bordom.Uglavnom moj zaključak je da je glani problem odatupanja borda i stvarne poteošnje u diznama. Ja sam čak trstirao i stare i druge kupljene polovne dizne za 407 i sve su bile ispravne na testu. Sad se samo može zaključiti da elekteonika dizni daje pogrešne informacike i da dolazi do tog raskoraka bord, stvarna potrošnja. Pišite vaša iskustva i vašu potronju za ovo vozilo ili za isti motor.
- Mikser
- Početnik
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Citroen C3 1.5 BlueHdi
- Motor: 1.5 BlueHdi 102 KW
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 6 puta
-
Re: Potrošnja 5008 2.0hdi 110kw...
Ja nisam imao neka velika odstupanja sa potrošnjom. Ali čudi me i ova preciznost jel su postupci takvi da dolazi do varijacija.
Potrošnja se meri brojem impulsa koje dobijaju dizne . I dizne usled istrošenosti ne špricaju istu količinu . Pošto se potrošnja meri na pređeni broj kilometara i u tom merenju ima dosta odstupanja. Pređena kilometraža se meri sa brojem okretaja točka. Ako je guma nova onda sa jednim okretajem auto pređe veću dužinu . Kada je guma istrošena auto pređe sa istim okretajem manju dužinu . Zato sada kada vozim 60 pokazuje tahograf a na navigaciji stoji 55 km/h .
Potrošnja se meri brojem impulsa koje dobijaju dizne . I dizne usled istrošenosti ne špricaju istu količinu . Pošto se potrošnja meri na pređeni broj kilometara i u tom merenju ima dosta odstupanja. Pređena kilometraža se meri sa brojem okretaja točka. Ako je guma nova onda sa jednim okretajem auto pređe veću dužinu . Kada je guma istrošena auto pređe sa istim okretajem manju dužinu . Zato sada kada vozim 60 pokazuje tahograf a na navigaciji stoji 55 km/h .