Pomoc za kvar 207ice
- Dinara
- Početnik
- Vozim: 207
- Motor: 1.4 HDi 50KW
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Pomoc za kvar 207ice
Postovanje svima treba mi mala pomoc vozim 207 1.4 HDi 2009 50KW, imam problem koji se poceo javljat poslije sipanja loseg goriva (auto se odma gusilo poslije sipanja), danas auto prilikom paljenja izbaci depollution system fault gresku i nece da upali ali kad vratis kljuc i probas ponovo uredno radi sve bez ikakvih zvukova trzaja nicega, drugi problem je ista greska samo kada se javi prilikom voznje (klk sam ja primjetio najcese prilikom davanja gasa) ista greska depollution samo u voznji kada se ugasi poslije te greske dolazi warning engine oil pressure, i opet poslije izvadis kljuc upalis auto radi normalno bez problem bez gubljenja snage icega, da nagovjestim na autu sam uradio veliki mali servis stavljena je nova turbina zato sto je majstor navodono rekao da je stara vukla ulje zato se ta greska pojavila ali eto ni to nije rijesilo problem,
Tako da ako neko zna majstora dobrog za Peugeota u Sarajevu ili ako je neko imao slican problem neka se javi kako je rijesio hvala svima na citanju.
I auto je prikopcano na dijagnostiku ne izbacuje nista , cak i car log na autu kada udjes ne izbacuje i nema registrovan alert.
Tako da ako neko zna majstora dobrog za Peugeota u Sarajevu ili ako je neko imao slican problem neka se javi kako je rijesio hvala svima na citanju.
I auto je prikopcano na dijagnostiku ne izbacuje nista , cak i car log na autu kada udjes ne izbacuje i nema registrovan alert.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 743 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Re: Pomoc za kvar 207ice
Kontam da mora ocitati neku gresku na dijagnostici u trenutku kad imas 'depollution' gresku aktivnu. Za pocetak probaj nasuti neki kvalitetan aditiv za dizne pa vidi hoce li biti sta bolje.