Peugeot 206 trza u voznji

Odgovori
miki_s
Početnik
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Peugeot 206 trza u voznji

Post Postao/la miki_s »

Pozzz Imam problem sa autom nadam se da neko moze pomoci ako je imao slican problem. Radi se o tome da auto trza u voznji pri promjeni brzine iz 1 u 2 ili iz 2 u 3 itd sve do 5 brzine ali samo ispod 2000rpm. Kada ovrtaji predju 2 hiljade radi normalno i normalno ubrzava. Komp izbacuje antipollution fault kod P0170. Eh sad dizne struja ili sta bi vec moglo biti nisam jos isao kod majstora. U pitanju je 1.6 16v motor 2002god. Hvala na odgovoru
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Re: Peugeot 206 trza u voznji

Post Postao/la anel007 »

brzi pogled na google kaze da moze razlog te greske moze biti od banalnosti kao sto je napuklo neko vakum crijevo ili crijevo koje vodi od filtera zraka do motora pa do crknutih map/maf senzora, cam/crank senzora pa cak i lambda senzora, jbg trebao bi naci dijagnosticara koji ce ti tacno reci sta moze biti a pod tim mislim da sjede s tobom u auto i prati podatke u toku voznje a ne da iscita prvu gresku koju auto izbaci i automatski se baci na zamjenu nekog od tih senzora

eh sad ja takvog jos nisam uspio naci, dosta mi raje fali covjeka koji ima radionicu negdje oko penny plusa na mostarskom ali nisam imao potrebu da mu idem pa ne znam tacno gdje je, bas pri takvim problemim prati podatke auta u voznji, kazu nije ga tesko naci jer ima nekoliko garaza u sklopu kuce i vazda mu je guzva :good: , ako budes isao u 206-icu zaboravi na dijagnostiku tokom voznje jer oni za dijagnostiku koriste desktop racunar koji vucaju na kolicima kakva se po bolnicama koriste za raznosenja lijekova (bar im je tako bilo zadnji put kad sam im isao) :green:
slika ¦ slika
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”